Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ICR găzduiește deschiderea oficială a Academiei UNESCO a Tinerelor Femei 2017

Facebook Institutul Cultural Român
eveniment ICR

Tineri din peste 10 state europene sunt invitați să participe la ediția pilot a Academiei UNESCO a Tinerelor Femei, organizată la București în perioada 23-29 august, de Comisia Națională a României pentru UNESCO, în parteneriat cu Institutul Cultural Român.

Potrivit unui comunicat al ICR, deschiderea oficială a evenimentului, la care vor lua parte reprezentanți UNESCO, ai Institutului Cultural Român, ai Corpului Diplomatic acreditat la București, miniștri, personalități ale lumii culturale, va avea loc miercuri, 23 august, de la ora 18,45, la sediul ICR.

Evenimentul va include, de la ora 19,30 vernisajul expoziției 56 ROUTE#againstviolence, a artistei Carmen Emanuela Popa.

Citeşte şi: Spectacole de teatru, concerte și expoziții la ediţia a VI-a a Festivalului 'Bucureștii lui Caragiale'

Manifestarea face parte din proiectul UNESCO's Academy of Young Women — The fight against Xenophobia, Extremism and Aggression, propus de Comisia Națională a României pentru UNESCO în august 2016 la Paris și declarat eligibil pentru implementare în România, în 2017.

Ediția pilot a Academiei UNESCO a tinerelor femei, care se vor desfășura în perioada 24-28 august, la Hotel Royal, se va concentra pe trei cursuri de formare, importante pentru demersul acestui eveniment: dorința de a contribui la stabilirea unei societăți bazate pe înțelegere și pe solidaritate, o societate a non-violenței, dialogului, cooperării și păcii.

Principalele rezultate ale proiectului vor fi sintetizate de participanți și organizatori într-o revistă care va fi realizată bilingv, în timp real, în cadrul evenimentului. Aceasta va circula atât în format electronic, cât și tipărit, urmând să fie distribuită delegațiilor participante la Conferința Generală UNESCO de la Paris, din toamna acestui an (la care vor fi prezente delegații ale guvernelor din țările membre UNESCO), precum și la reprezentanțele Institutului Cultural Român din străinătate.

Citeşte şi: Celebrităţi din showbiz, ultim omagiu pentru renumitul actor Jerry Lewis

În cadrul evenimentului se va desfășura și o sesiune specială dedicată celei de-a 9-a ediții a proiectului Metamorfoze, eveniment care-și propune construirea de către tineri a unui spațiu cultural comun în care să se regăsească identitatea europeană.

Potrivit comunicatului, închiderea oficială va avea loc luni, 28 august, ora 18.00, la sediul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO, str. Cehov nr. 8.

Cu ocazia Zilei Internaționale pentru Eliminarea Violenței împotriva Femeilor, în noiembrie 2016, o parte din comisarii europeni au redactat o declarație comună în care este subliniată necesitatea lansării unei serii de acțiuni pentru anul 2017, în vederea combaterii tuturor formelor de violență împotriva femeilor și fetelor. În acest cadrul Comisia Europeană a dedicat anul 2017 eliminării violenței împotriva femeilor.

Citeşte şi: Ce superartiști cântă la Festivalul PLAI .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.