DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Imagini fabuloase cu unul dintre cei mai îndrăgiți arhiepiscopi: Niciun ierarh al Bisericii Ortodoxe Române nu a mai făcut așa ceva

Înaltpreasfințitul Casian, arhiepiscopul Dunării de Jos, a dat un exemplu că, în ciuda vârstei, poate fi oricând iar copil și să se bucure alături de copii. Ierarhul a avut o întâlnire specială cu tinerii, cărora le-a vorbit despre importanța rugăciunii și a prezenței lor în viața Bisericii, cu o implicare pe măsură.

ÎPS Casian nu a ezitat nicio clipă să se prindă în jocurile specifice vârstei cu cei mici. A cântat, a aplaudat, ba chiar s-a prins și într-o horă uriașă, în curtea școlii, așa cum niciun ierarh nu a făcut vreodată. De altfel, ierarhul de la Dunăre este cunoscut pentru dragostea sa față de copii și tineri, eparhia pe care o conduce organizând, an de an, numeroase activități în care cei mici sunt implicați.

”Continuăm a vă ruga să poftiți a servi duhovnicește și pâine pentru suflet la rugăciunea din această seară. Cât de mult ne ajută să adăugăm la duhovniceasca noastră hrană, mulțimea copiilor și, mai ales, a tineretului împreună cu preoții care s-au întrunit astăzi pentru a pregăti rugăciunea de Înălțarea Domnului pentru eroi și rugăciunea pentru Pogorârea Preasfântului Duh. Priviți! Preotul și tânărul în fața icoanei care caută orice frate și soră în suferință să-i spună că e prezent la rugăciune și prin rugăciune va primi milă, ajutor de la Dumnezeu și multă grijă din partea noastră. Hristos a înviat!

+ Casian,

Arhiepiscopul Dunării de Jos”, se arată în mesajul transmis de ierarh.

Arhiepiscopia Dunării de Jos a găzduit o întrunire consultativă cu factorii de răspundere pentru activităţile organizate în parohii prin Serviciul pentru tineret, precum şi pentru organizarea şi buna desfăşurare a pelerinajelor prilejuite de sărbătoarea Înălţării Domnului şi praznicul Sfintei Treimi.

În debutul întrunirii, slujitorii Sfintelor Altare împreună cu tinerii s-au reunit în rugăciune în Biserica ”Sf. Nicolae” din vecinătatea sediului Protoieriei Galați.

Înaltpreasfinţitul Părinte Casian a rostit rugăciuni de mulțumire pentru binefacerile revărsate de Dumnezeu asupra tinerilor, elevilor și familiile lor și pentru profesorii și preoții implicați în proiectele în mijlocul cărora sunt tinerii. După rugăciune, ierarhul locului a ținut o meditaţie teologică despre nevoia de a fi milostiv și lupta pe care trebuie să o ducem pentru solidaritate, nu pentru dezbinare.

În continuare, în Sala de şedinte din cadrul Protoieriei Galaţi, Arhipăstorul Dunării de Jos a prezidat lucrările propriu-zise ale întrunirii. La întrunire au participat preoţii din municipiul Galaţi şi tinerii coordonatori ai programelor şi activităţilor desfăşurate prin Serviciul pentru tineret din fiecare parohie.

Ierarhul locului a vorbit celor prezenţi despre tradiţia şi longevitatea acestor proiecte eparhiale pentru tineret şi au fost schiţate câteva elemente de noutate care ar putea da un plus de dinamism şi prospeţime activităţilor pentru tineri.

De asemenea, în cadrul şedinţei au fost stabilite aspecte privind organizarea celor două pelerinaje prin implicarea directă a grupelor de tineri voluntari, precum şi tema generală a celei de 27-a ediţii a pelerinajului de la Mănăstirea Buciumeni, care în acest an va fi dedicată Anului omagial şi comemorativ 2022.

Părintele Arhiepiscop a adresat un cuvânt de apreciere pentru implicarea activă a tinerilor în pregătirea şi susţinerea unor astfel de proiecte eparhiale, menite să coaguleze, să aducă bucurie şi comuniune în mijlocul tinerilor.

În perioada următoare, tinerii coordonatori se vor întâlni în parohii cu ceilalţi tineri voluntari, pentru a discuta și a analiza detaliile necesare pregătirii şi participării la pelerinaje a cât mai multor tineri, şi implicarea activă în proiectele şi programele dedicate copiilor şi tinerilor din Eparhia Dunării de Jos.

La final, tinerii prezenţi au primit din parte chiriarhului Dunării de Jos cărţi de rugăciune şi alte daruri.

Urmărește-ne:
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.