Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Imagini spectaculoase cu 'Daniela', primul tunel de pe o autostradă din România

facebook CNAIR
tunelul daniela, autostrada pitesti-sibiu

Botezat "Daniela", tunelul are o lungime de 1,3 kilometri și subtraversează dealul Momaia. Tunelul se află pe lotul Curtea de Argeș-Tigveni, parte din autostrada Sibiu-Pitești.

Constructorul, o firmă austriacă, are pe șantier 350 de drumari cu 140 de utilaje. Pentru că pe șantier se muncește indiferent de vremea nefavorabilă de la începutul anului, lucrările începute în această primăvară au ajuns la 18%.

Pe cei 10 kilometri dintre Curtea de Argeș și Tigveni ar trebui să circulăm în 2027, iar întreaga autostradă Sibiu-Pitești ar trebui să fie gata un an mai târziu.

content-image

Directorul general al Companiei de Drumuri, Cristian Pistol, a declarat la Digi24 că antreprenorul este foarte bine organizat și că se lucrează la terasamente, structuri, fundații și utilități.

Stadiul fizic este de peste 18%. Sunt premise foarte bune privind finalizarea acestui lot de autostradă înainte de termen probabil. Termenul e februarie 2027, dar după cum s-a mobilizat, cred că poate fi devansat cu 10 – 12 luni.

În 2028 ar trebui să circulăm de la Sibiu la Pitești pe autostradă, practic va fi finalizată legătura de la Nădlac până la Portul Constanța, a declarat Cristian Pistol.

El precizează că tunelul Momaia va avea o lungime de 1,3 km și va fi format din 2 galerii principale separate, Daniela și Alina, câte una pentru fiecare sens de mers.

La construcția celor două fire ale tunelului se lucrează concomitent, 24 din 24 ore, 7 din 7 zile, cu echipe de specialiști aduși din Austria, împreună cu muncitori din România, care utilizează noua metodă austriacă NATM, folosind tehnologie de ultimă generație, potrivit secretarului de stat.

Secțiunea 4: Tigveni – Curtea de Argeș are o lungime de circa 10 km, iar pe această secțiune vor fi realizate 13 lucrări de artă, dintre care 12 poduri, pasaje și viaducte, cel mai lung viaduct fiind de 630 de metri. Cuprinde și construcția unui nod rutier la Țigveni, care va face conexiunea cu Secțiunea 3 a Autostrăzii Sibiu - Pitești.

Autostrada Sibiu - Pitești va avea o lungime de 122 de km, este împărțită în 5 secțiuni, va lega Centrul și Vestul României de rețeaua europeană de autostrăzi, fiind parte importantă a Coridorului de Transport Pan-european nr. IV.

 

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.