Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

IMPRESIONANT! Cu cât era asigurat depozitul din Dărăști, cuprins de incendiu

ISU București-Ilfov
incendiu Ilfov 3

Incendiul care a cuprins, vineri seara, un depozit din Darasti, judetul Ilfov, unde erau arhivele mai multor companii, printre care banci si companii de asigurari, nu era inca lichitat duminica seara, fiind afectati circa 1.000 de metri patrati din suprafata imobilului.

Constructia este o hala din structura metalica, amenajata ca depozit pentru arhiva. Depozitul din Darasti, cuprins vineri de incendiu, era asigurat pentru 500.000 de euro, scrie 1asig.ro!

Primul nume GREU care REFUZĂ să se prezinte în fața Comisiei pentru alegerile din 2009

Stefan ECXARCU, managerul Global Archive, compania careia ii apartine depozitul distrus de incendiu, a declarat, sambata, ca urmeaza sa fie facuta o analiza, in baza situatiei electronice pe care firma o are, pentru a se stabili exact exact ce documente au ars. El a mai spus ca depozitul avea asigurare, iar companiile care aveau acolo arhivele si au ramas fara documente vor fi despagubite, conform Adevarul.ro.

Băsescu critică dur Germania: 'Nu, doamnă Merkel! Trump are dreptate'

"Toate documentele distruse erau pe suport clasic, doar o parte erau si in format electronic, la solicitarea clientilor, si vom face o analiza sa vedem exact ce documente au fost distruse. Fiecare companie avea depozitate documentele in mai multe spatii, nu erau toate in acelasi loc. Exista o asigurare a depozitului, in valoare de 500.000 de euro, si exista asigurare si pentru continut, iar clientii vor fi despagubiti, vor primi contravaloarea reconstituirii documenteloe", a spus managerul companiei, conform sursei citate, precizand ca pana acum nu a fost stabilita cauza incendiului, existand diverse speculatii.

Conform informatiilor aparute in spatiul public, compania a Global Archive Management are printre clienti, atat banci, cat si asiguratori, retaileri, IFN-uri, telecom, utilitati si altii. Totodata, s-a spus ca ASTRA Asigurari, companie intrata in faliment, ar fi avut arhiva in acel depozit.

Contactati de 1asig.ro, reprezentantii KPMG, lichidatorului judiciar al ASTRA Asigurari, au precizat ca ASTRA nu are arhiva in depozitul mistuit de incendiu.

Dupa ce incendiul va fi declarat stins, se va constitui o comisie de cercetare a cauzei probabile de incendiu, care va fi compus din pompieri care au participat la interventie alaturi de inspectori de prevenire de la nivelul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti-Ilfov.

Riscul de incendiu poate fi acoperit printr-o polita de tip Property. Incendiile reprezinta un risc semnificativ atat pentru locuintele din Romania, cat si pentru cladirile detinute de companii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.