Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Înalt oficial german, mesaj în plin scandal din România, de față cu Iohannis: Importantă este lupta anticorupție

stiripesurse.ro
Markus Söder

Prim-ministrul Landului Bavariei, Markus Söder, a declarat sâmbătă că este foarte important ca România să mențină lupta anticorupție și să renunțe la vechile obiceiuri, deoarece tinerii româno speră la o evoluție a țării și o apropiere de Europa.

Citește și: Schimbare RADICALĂ în toată Europa: vești URIAȘE pentru toți românii

"Este o mare onoare să fiu astări prezent aici. În primul rând, domnule președinte bun venit în Bavaria. Vă aflați în cel mai frumos Land al Germaniei. De mulți ani există o relație deosebită între Bavaria și România. De mulți ani relațiile cu România sunt pe ordinea de zi a Bavariei, cu rezultate foarte bune. E o onoare deosebită pentru noi că sunteți aici ca președinte al României, cât și ca sas. Noi avem experiență în ceea ce privește relația cu șasii și șvabii, dobândită și prin venirea românilor în Germania. Cu alte națiuni ne-am certat, au fost agresiuni, în schimb cu șașii și șvabii am avut o relație foarte bună. Eu sunt membru plătitor la Organizația Sașilor din Transilvania și vreau să amintesc acest lucru aici. Când ați devenit președinte ne-am gândit că va fi greu, va fi o cale grea. Ne-am gândit nu atât că ați fi sas, ci ne-am gândit la istoria României, la evoluția ei, dar România a reușit să facă pași spre Europa. Un lucru important e lupta împotriva corupției și a vechilor obiceiuri. Mă gândesc la oamenii tineri care își pun speranțele în evoluția României. România poate fi o țară interesantă numai în contextul existenței luptei anticorupție, o luptă care nu s-a încheiat aici, ea trebuind să se întărească", a afirmat sâmbătă premierului Landului Bavariei, Markus Söder, la Munchen, unde președintele Klaus Iohannis a primit premiului ,,Franz Josef Strauss-2018”, oferit de fundație germană ,,Hanns Seidel”.

Oficialul bavarez a condamnat populismul, amintind totodată și despre provocările cu care se confruntă Europa în prezent.

"Din exterior partenerii nu se mai țin de promisiuni. Aveam chestiunea taxelor vamale. Sunt diverse provocări în Europa și de aceea trebuie să ne gândim la problemele cu care se confruntă. Trebuie să ne gândim și la relația cu China. În fine, sunt provocări pentru Europa și din interior și din exterior. Ceea ce mă deranjează la populiști nu sunt promisiunile pe care le fac, ci ura care rezultă. Când vedem câtă ură și agresivitate rezultă ne dăm seamă că trebuie să facem față unei noi provocări. Noi, democrații trebuie să avem curaj și speranță, iar speranța dvs o radiați. Mă refer și la lupta dvs anticorupție. Mult succes și în calitatea țării dvs de a asiura președinția Consiliului UE de anul viitor. Cel care a primit premiul Franz Josef Strauss, aceluia nu i se mai poate întâmpla nimic. Încă o dată, felicitări", a completat premierul Bavariei.

Klaus Iohannis a primit la Munchen premiului ,,Franz Josef Strauss-2018”, acordat de către fundație germană ,,Hanns Seidel”, a informat în prealabil Administrația Prezidențială, într-un comunicat de presă. Ceremonia de acordare a premiului a avut loc sâmbătă, la Palatul Regal din München - ,,Allerheiligen-Hofkirche”.

Potrivit sursei citate, distincția ,,Franz Josef Strauss” este însoțită și de un premiu în valoare de 10.000 de euro, pe care președintele Klaus Iohannis a decis să îl doneze în scop caritabil fundației „Un copil, o speranță”, care derulează proiecte în domenii precum sănătatea, educația și asistența socială, printre acestea aflându-se și programe pentru sprijinirea copiilor diagnosticați cu autism și Sindromul Down.

Fundația Hanns Seidel și conducerea Uniunii Creștin-Sociale din Germania (CSU) au decis, în unanimitate, acordarea, în 2018, a premiului ,,Franz Josef Strauss” președintelui României Klaus Iohannis, "pentru promovarea, în mod constructiv și vizionar, de-a lungul întregii sale cariere politice, a valorilor democratice, a unei societăți unite și a încrederii în proiectul european", a anunțat Președinția română.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.