Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încă mai putem opri ascensiunea infractorului Dragnea! Dar nu cu o opoziție bezmetică și un președinte-turist

Din 15 iunie 1990, ziua în care „minerii” lui Iliescu s-au retras la vatră, nu cred că România a fost într-o situaţie atât de dificilă ca azi.

Un condamnat penal dirijează Guvernul, Parlamentul, majoritatea judecătorilor din Curtea Constituţională, precum şi Curtea de Conturi. Ministerul de Interne - inclusiv Jandarmeria şi direcţia de informţii a acestui minister - în loc să apere cetăţenii, a devenit bâta PSD. ANAF-ul hăituieşte puţinele publicaţii care îşi menţin independenţa. Cu ajutorul Parlamentului, suntem în plin proces de distrugere a legislaţiei anti-corupţie şi de trecere a procurorilor în subordinea ministrului Justiţiei – post deţinut de Tudorel Toader, omul de casă al altui puşcăriaş celebru, Relu Fenechiu. Se pregăteşte asaltul asupra serviciilor speciale: valul de bârfe despre SPP are drept scop pregătirea unei legislaţii care să aducă atât această structură, cât şi SRI, SIE şi STS, în zona de influenţă a PSD. Printr-o politică externă otrăvită, regimul Dragnea se îndepărtează de UE, de NATO și Statele Unite și construiește punți – via Budapesta lui Viktor Orban – spre Moscova și China comunistă.

În iunie 1990, în fruntea opoziţiei erau o serie de politicieni adevărați, care nu se temeau de Iliescu şi de securitatea lui. Oameni care fuseseră supuşi unui regim de exterminare, în anii 50, precum Corneliu Coposu. Oameni care înţelegeau democraţia şi credeau în valorile ei, precum Ion Raţiu. Oameni cu care nici unul din actualii lideri ai opoziţiei nu se pot compara.

Cine i se opune azi lui Liviu Dragnea? Preşedintele PNL, Ludovic Orban, este prins într-un proces de corupţie şi confruntat cu ofensiva internă a taberei useliste – Alina Gorghiu, Daniel Zamfir sau Adriana Săftoiu. Zilnic, Zamfir aruncă după Orban cu coji de banane, dar liderul PNL nu îndrăznește să-i facă nimic.

Dan Barna? USR este rupt în bătălii interne între tabăra „Nicuşor Dan” – care a atacat în instanţă rezultatele ultimului congres – şi tabăra care ar vrea să dea partidul pe mâna lui Cioloş (iar acesta refuză constant).
Preşedintele Iohannis? Dânsul tocmai a numit un nou premier PSD, deşi putea face un gest minim: să o respingă pe doamna Dăncilă – aşa cum a făcut în ianuarie 2017 cu Sevil Shhaideh – şi să ceară o nouă propunere, o persoană care să fi demonstrat o minimă competenţă profesională. De pornirea unor negocieri care să izoleze PSD şi să-l scoată de la putere, aşa cum s-a întâmplat în 2004, nici nu mai discutăm.

Acesta este tabloul zilei de 7 februarie, 2018: un regim infracțional ocupă, zi de zi, câte o bucată din România, iar cei care ar trebui să i se opună se dovedesc a fi niște oameni mici, preocupați doar de interesul lor sau de mici feude, generate de orgolii stupide. Dacă sute de mii de oameni n-ar fi ieșit în stradă ca să apere țara, până și eu, un optimist fără limite, aș fi gândit că situația e fără speranță.

Mai sunt 15 luni până la alegerile pentru Parlamentul European, circa 21 de luni până la prezidențiale și sub trei ani până la setul de alegeri decisive din 2020, dar nu văd nici o pregătire serioasă pentru a înlătura definitiv de la putere gruparea infracțională condusă de Dragnea. Opoziția instituționalizată, plătită din bani publici, crede că dacă din când în când strigă – cu mai multă sau mai puțină convingere – “Jos Dragnea”, îi va convinge pe alegători să iasă la vot și să pună ștampila pe partidele lor. Este greşit. E foarte bine că ies în piață, dar alegătorii nu vor fi convinși că e suficient, mai ales când văd că această piesă e jucată de niște inși care par a fi înțeleși pe sub masă cu mafia din jurul lui Dragnea.

Eu cred că cheia pentru a-i aduce pe alegători la vot, pentru a-i mobiliza și poate chiar pentru a disloca o parte din nucleul pesedist, este să oferi o serie de proiecte simple, clare și curajoase.

Sănătate: atac la sistemul de stat, ultra-corupt și ineficient şi spargerea monopolului CNAS.

Educație: vouchere pentru elevi, pentru a putea studia în afara sistemului de stat, care a eșuat.

Reformă fiscală care să presupună în primul rând simplificarea radicală a relației dintre contribuabil și ANAF.

Flexibilizarea pieţei muncii!

Sunt chestiuni simple și mai mult decât necesare pentru a descătușa România. Românii s-au săturat de partide și de politicieni care nu fac decât să cosmetizeze, să pună nițel ruj, peste sistemul securist-etatist construit în 1990 de Ion Iliescu și bine păzit până azi, de către demnii săi urmași. Dacă, printr-un mare noroc, după Dragnea vin la putere niște amatori zăpăciți, printre care se amestecă și niște corupți mediocri, nu am făcut nimic…

 

 

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.