Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încă un fost ministru va fi ELIBERAT: Sentința a fost dată de judecători, DNA poate face contestație

penitenciare.info
penitenciar puscarie info

Fostul ministru Gabriel Sandu le-a cerut, miercuri, magistraţilor de la Judecătoria Sectorului 4 să-l elibereze condiţionat din închisoare, unde execută o pedeapsă în dosarul 'Microsoft', susţinând că ultimii trei ani au fost "de mare chin" pentru el în penitenciar. Sandu i-a convins pe magistrați, care au decis eliberarea sa. Totuși, fostul ministru nu iese din pușcărie, pentru că decizia nu e definitivă. DNA poate face contestație.

"Ultimii trei ani au fost de mare chin, cu fiecare iarnă în penitenciar. Am un băieţel de 5 ani. Am muncit 200 de zile, în fiecare zi m-am trezit la 5,00 dimineaţa şi am mers la muncă. Am participat la toate activităţile din penitenciar. Familia mea şi copiii mei au mai multă nevoie de mine", le-a spus Gabriel Sandu judecătorilor.

Citește și: Ministrul Muncii se dezlănțuie: ‘Sindicaliștii să învețe matematică’

Avocatul său a susţinut că Gabriel Sandu îndeplineşte toate condiţiile pentru a fi eliberat condiţionat şi a cerut clemenţă.

"Domnul Sandu se află într-o situaţie delicată. Are un copil de 5 ani, pe care nu l-a văzut de când a intrat, nu a putut comunica cu acest copil. Practic, copilul nu îşi cunoaşte părintele, deoarece era mult prea mic atunci când tatăl a fost încarcerat. Pentru aceste motive, Gabriel Sandu consideră că este justificată acordarea clemenţei pentru a-şi putea întreţine familia", a declarat avocatul.

Citește și: Banca Mondială se implică în infrastructura României: Ce proiect vital va susține gigantul

Pe 3 octombrie 2016, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat pe fostul ministru Gabriel Sandu la 3 ani închisoare în dosarul 'Microsoft'. În acelaşi dosar au mai fost condamnaţi Dorin Cocoş - 2 ani şi 4 luni de închisoare, fostul primar Gheorghe Ştefan - 6 ani, omul de afaceri Nicolae Dumitru - 2 ani şi 4 luni.

Gabriel Sandu este singurul inculpat din dosarul 'Microsoft' care se mai află în detenţie, ceilalţi trei fiind eliberaţi condiţionat.

Citește și: Guvernul anunță un val uriaș de angajări: Ce posturi sunt scoase la concurs

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.