Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încă un proiect al PNL adoptat de Guvern: DECONTAREA NAVETEI PENTRU ELEVI!

Un drept constituţional garantat, dreptul la educaţie gratuită, va fi respectat de instituţiile statului, aşa cum prevede Constituţia şi Legea Educaţiei Naţionale. Din această toamnă, ABONAMENTELE ELEVILOR NAVETIŞTI vor fi decontate!

PNL susţine în totalitate acestă măsură! Astfel, va scădea rata abandonului şcolar, părinţii nu vor mai fi nevoiţi să suporte costul abonamentelor pentru transport, mulţi tineri vor avea şansa reală de a reuşi în viaţă prin educaţie, copiii din medii defavorizate nu vor mai fi discriminaţi pe criterii socio-economice şi vor avea acces gratuit la o educaţie de calitate.

PNL a atras atenţia asupra faptului că abandonul școlar a crescut la o limită critică după ce Guvernul Ponta a plafonat costul abonamentelor prin OUG nr. 29/2013.

În ultimul an, 125.000 de elevi navetişti au fost nevoiţi să scoată bani din buzunar pentru un drept gratuit şi garantat prin Constituţie. Până acum, statul a decontat în jur de 25% din costul real al abonamentului pentru naveta şcolară. Astfel, doar în ultimul an, abandonul şcolar a ajuns la 19%. România înregistrează acest procent ruşinos în condiţiile în care s-a angajat, prin Strategia Europa 2020, să ajungă în următorii patru ani la cifra de 11,3%.

content-image

 

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.