Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incendii în apropierea centralei de la Cernobîl - Ministerul Mediului: circulația aerului arată că România nu va fi afectată

observatornews.ro
Cernobîl

Ministerul Mediului a transmis, duminică, într-un comunicat oficial, că autorităţile române monitorizează împreună cu cele europene evoluţia efectelor produse de incendiile din padurile din apropierea zonei Cernobîl. Ca urmare a evaluarilor specialistilor europeni, circulaţia aerului indică faptul că teritoriul României nu va fi afectat.

”În urma apariției unor materiale de presă privind incendiile din regiunea Cernobîl, pentru corecta informare a opiniei publice, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și Administrația Națională de Meteorologie, face următoarele precizări:

Autoritățile române monitorizează împreună cu cele europene evoluția efectelor produse de incendiile din padurile din apropierea zonei Cernobîl.

Ca urmare a evaluarilor specialistilor europeni, circulația aerului indică faptul că teritoriul României nu va fi afectat.

Totodata, Centrul de Cercetări Comune (JRC) al Comisiei Europene - Monitorizarea Radioactivității de Mediu, care urmareste permanent indicatorii la nivel european a confirmat, in aceasta seara, ca valorile de radioactivitate raman in limite normale la nivelul intregului teritoriu european, inclusiv in Ucraina.

Specialistii Administratia Nationala de Meteorologie si cei ai Agentie Nationale pentru Protectia Mediului monitorizeaza permanent evolutiile si vor prezenta rezultatele evaluarilor realizate la nivel european.”, arată Ministerul Mediului.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.