Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incendiul care a distrus fabrica de condimente Solina, din Alba Iulia, nu a fost stins

Inquam Photos / Octav Ganea
incendiu Bucuresti

Incendiul care a distrus fabrica de condimente Solina, din Alba Iulia, nu a fost stins, la mai bine 48 de ore de la izbucnire. Zeci de forțe de intervenție se află, luni, la fața locului și acționează pentru lichidarea focarelor existente, scrie Mediafax.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Alba, Ovidiu Costea, luni, la fabrica unde a izbucnit incendiul actionează 32 de pompieri cu 5 autospeciale de lucru cu apă și spumă și o autoscară. Pentru alimentarea autospecialelor sunt folosite 4 motopompe cu alimentare din râul Ampoi, care curge în apropiere.

”La fața locului se află și containerul de căutare-salvare, pentru facilitarea accesului în caz de nevoie spre focarele existente. Operațiunile de intervenție vor continua și pe parcursul zilei”, a anunțat, luni, maior Ovidiu Costea, purtătorul de cuvânt al ISU Alba.

Pentru analiza calității aerului după degajarea de fum în cantități foarte mari se fac măsurători, din oră în oră, cu un laborator mobil de la protecția mediului. Potrivit rezultatelor, până în prezent nu a fost pusă în pericol sănătatea locuitorilor din zonele afectate.

După lichidarea în totalitate a incendiului, o comisie de anchetă va demara cercetările pentru stabilirea cauzelor care l-au generat și au favorizat propagarea lui.

Citește și: Poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanţa au depistat peste 300 kilograme de peşte, fără documente legale

Incendiul a izbucnit sâmbătă dimineața, la ora 6.00, și a fost sesizat de paznicul clădirii, singura persoană aflată la acea oră în incintă. El a cerut ajutor, iar pompierii și-au dat seama că nu vor reuși să stingă flăcările care deja aveau o înălțime de câțiva metri și au cuprins întreaga clădire, astfel că forțele au fost suplimentate. După câteva ore, folosind inclusiv apă din râul care se află în apropierea fabricii, pompierii au reușit să localizeze și să oprească flăcările pe o mare parte din exteriorul clădirii, însă în interior au rămas focare.

Fabrica de condimente Solina era situată în parcul industrial al municipiului Alba Iulia, în apropiere de șoseaua de centură. Până la jumătatea anului 2016, când a fost cumpărată de grupul francez, a funcționat sub numele Supremia, firmă desemnată ca cel mai mare producător de condimente din România. La cumpărare, compania franceză a făcut și o infuzie de capital de 3,4 milioane de euro iar până în acest moment Solina Romania este considerat și unul dintre jucătorii importanți la nivelul pieței est europene, cu exporturi pe 4 continente și achiziții de materie primă din 80 de țări.

De altfel, Solina România a arătat că activitățile de producție vor fi transferate, temporar, către alte fabrici ale companiei din Europa, conducerea grupului francez dând asigurări că nu va renunța la activitățile din România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.