Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incident diplomatic - Ambasada sud-coreeană din Tokyo a primit o scrisoare de ameninţare. Ce s-a găsit în plic

plic

Ambasada sud-coreeană din Tokyo a primit o scrisoare de ameninţare în care se afla un glonţ, anunţă marţi presa niponă, preluată de Reuters, conform agerpres.ro.

"Am o puşcă şi vânez sud-coreeni", a scris autorul mesajului primit săptămâna trecută la ambasadă, potrivit agenţiei Kyodo. În plic se afla un obiect, aparent un glonţ, iar poliţia a deschis o anchetă, însă a refuzat să comenteze. Un membru al personalului ambasadei a confirmat primirea scrisorii, fără a da alte detalii. 

Relaţiile postbelice între Coreea de Sud şi Japonia au fost marcate de colonizarea japoneză a peninsulei coreene între 1910 şi 1945, iar recent disputa privind munca forţată a sud-coreenilor a afectat legăturile comerciale şi de securitate. În iulie, guvernul de la Seul a anulat acordul privind schimbul de informaţii secrete, reaminteşte agenţia citată. Săptămâna trecută, o linie aeriană niponă a anunţat sistarea unor zboruri către Coreea de Sud.

PNL, demers în Parlament: Un fost ministru anunţă schimbarea de urgenţă a conducerii TVR şi Radio România


O statuie realizată de artişti sud-coreeni, reprezentând femeile coreene obligate să se prostitueze în bordelurile militare japoneze în timpul celui de-al doilea război mondial, a fost retrasă dintr-o expoziţie de artă din Japonia. Incidentul a declanşat o controversă privind cenzura. 

Luni, editorii săptămânalului nipon Shukan Post şi-au cerut scuze pentru un articol publicat sub titlul "Nu avem nevoie de Coreea", care a provocat indignare şi a atras acuzaţii privind limbajul de promovare a urii. "Acest articol va răspândi neînţelegeri şi este lipsit de respect", au declarat într-un comunicat editorii tabloidului. Mulţi utilizatori ai reţelei Twitter replicaseră cu comentarii cum ar fi "Nu avem nevoie de Shukan Post", în timp ce alţii au justificat articolul, apreciind că sud-coreenii şi susţinătorii lor sunt prea sensibili.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.