Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incidente la vot în Gorj! O femeie pentru care s-a cerut urna mobilă, filmată când a mers pe jos la magazin

NEWS.ro
proces votare

O bătrână din Gorj pentru care s-a cerut urna mobilă a fost filmată când a mers pe jos la magazin, deși în adeverință scria că nu se poate deplasa. Un alt incident vizează un bărbat care a sunat la 112 reclamând un posibil turism electoral, dar a fost amendat deoarece sesizarea nu s-a confirmat.

Consilierul local PSD, Marius Bălu, din comuna Fărcășești, a reclamat faptul că reprezentanți ai PNL ar fi cerut urna mobilă pentru o bătrână, pe care apoi a filmat-o în timp ce se întorcea de la magazinul din localitate.

Consilierul spune că un reprezentant al PNL a mers de sâmbăta seara în secție și a depus cererile pentru urnă mobilă, însoțite de adeverințele medicale. Reprezentantul PNL ar fi spus, potrivit consilierului, că are adeverințele de la primar.

„În adeverințe scria clar că persoanele sunt nedeplasabile, în filmare se vede destul de clar că a mers câteva sute de metri pe jos, la magazin, de dimineață. Bătrâna nu votase, aștepta urna acasă. Este josnic ceea ce au făcut pentru opt voturi, nu mi se pare normal. Este un punct de disperare al primarului Drăgoescu”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Marius Bălu.

Citește și: Românii stau la coadă pentru a vota în Londra! Ambasada le recomandă să voteze în alte părți

Primarul comunei Fărcășești (PNL), Constantin Drăgoescu, neagă acuzațiile. „Nu este adevărat. PSD-ul și consilierul aiurează. A solicitat chiar fata bătrânei urna mobilă, merge așa la magazin, dar e bolnavă. Dacă a solicitat fata bătrânei, PNL-ul s-a dus prin sat pe la oameni? Deci oamenii au solicitat. Au adeverință medicală, nu comentez eu ce a scris domnul doctor acolo. Secția este la doi kilometri", a declarat, pentru MEDIAFAX, edilul.

Poliția anunță că a deschis o anchetă.

„Ca urmare a apariției informației că o femeie care ar fi solicitat urna mobilă, ar fi fost văzută la cumpărături, polițiști din cadrul Poliției Orașului Rovinari fac verificări", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, Victor Țuhașu.

Într-o altă localitate din județul Gorj, Tămășești, o secție de votare a rămas fără curent electric timp de o jumătate de oră, din cauza unei defecțiuni.

De asemenea, un bărbat de 55 de ani din Târgu-Jiu a fost sancționat, duminică, după ce a sunat la 112 și a anunțat că, în timp ce se afla în comuna Turburea, a observat mai multe autoturisme care transportă persoane la secție și șoferii le-ar îndruma pe cine să voteze.

Sesizarea nu s-a confirmat, motiv pentru care apelantul a fost sancționat contravențional.

În judeţul Gorj sunt amenajate 331 de secţii de votare, la care sunt înscrişi aproximativ 300.000 de alegători.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.