Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INCREDIBIL Codul secret din Primăria Brașov: ‘Da’ poate fi ‘Nu’ dacă e scris cu culoarea stabilită

Un cod de culori a fost pus la punct în c pentru ca primarul să poară să se joace după bunul plac cu aprobările, fără ca simplii cetățeni să înțeleagă ce li se întâmplă. Folosind două culori, verde și albastru, de exemplu, primarul George Scripcaru poate pune o rezoluție aparent favorabilă pe o cerere, pe care scrie lizibil: „DA” sau „Propun aviz favorabil”. Asta nu înseamnă nimic însă, pentru că de fapt cunoarea cu care este scrisă rezoluția poate schimba un „Da” în „Nu”. Fostul „ef al BCCOA Brașov, comisarul șef Gabriel Florescu, dezvăluie pe pagina sa de Facebook despre înțelegerea secretă dintre primar și funcționarii din subordine. Astfel, indiferent de rezoluția pusă pe o cerere, funcționarii cunosc faptul că dacă este un „Da” scris cu albastru, este de fapt un „Nu”, iar „Da” scris cu verde este un accept real, potrivit brasovstiri.ro.

Citește și: SURSE - Thriller în Parlament: suspans major la moțiunea de cenzură

Gacriel Florescu explică acest joc al primarului prin dorința de a poza în edilul înțelegător, pentru că el a dat aviz favorabil cererii contribuabilului, doar că funcționarii obedienți nu au dat curs deciziei primarului. În felul acesta, George Scripcaru își face capital de imagine chiar și atunci când respinge solicitările brașovenilor: „Primaru-i băiat bun, dar sunt funcționarii ăia răi”, își spun petiționarii refuzați.

„Este foarte cunoscut de către salariații din Primărie faptul ca edilul, atunci când primea oameni în audiență, scria pe solicitarea cetățeanului cu o culoare de pix, avizul pozitiv al său (culoare care pentru salariați însemna negație) și cu altă culoare de pix își punea rezoluția pentru o rezolvare favorabila a cererii. Și astfel oamenii trăiau cu impresia că domnul primar a fost de bună credință, însă angajații Primăriei sunt cei obedienți”, a scris fostul șef al BCCOA Brașov pe pagina sa de Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.