Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INCREDIBIL România își depune candidatura pentru organizarea Campionatului Mondial de Fotbal din 2030

www.gsp.ro
Arena Națională

Ministrul Tineretului şi Sportului, Constantin-Bogdan Matei, adună informaţii referitoare la posibilitatea ca România să organizeze Campionatul Mondial de fotbal din 2030. Spune că discută periodic cu Gică Popescu şi Cristi Balaj pentru a înţelege mai bine ce înseamnă un astfel de eveniment, scrie Mediafax.

Ministrul afirmă că au existat întâlniri şi cu reprezentanţi ai Bulgariei, Greciei şi Serbiei, pentru ca cele 4 ţări să facă front comun în vederea găzduirii competiţiei. ”România şi-ar putea depunde candidatura pentru organizarea Campionatului Mondial, alături de Grecia, Bulgaria şi Serbia. Am avut deja întâlniri şi probabil că până la finalul lunii decembrie vom mai avea o întâlnire cu omologii mei. Trebuie să vedem care sunt criteriile care ne vor fi impuse pentru acest mondial şi să facem o evaluare a bazelor de antrenament care se pretează pentru acest eveniment.

Citește și: ALERTĂ Incendiu în centrul Bucureștiului, într-un bloc turn: O femeie a murit, intervin mai multe autospeciale de pompieri - VIDEO

Am discutat cu Cristi Balaj, fostul mare arbitru, şi cu Gică Popescu despre această idee şi am cerut detalii în ceea ce priveşte organizarea unui Campionat Mondial. Dacă toate cele patru state vor fi unite, cred că putem organiza Mondialul", a spus Constantin Matei la Pro X.

Posibilitatea ca România să candideze la organizarea Campionatului Mondial din 2030 a apărut în urmă cu câteva luni, când premierul Bulgariei a făcut un anunţ surprinzător. ”Aşa cum Bulgaria şi Italia au găzduit Campionatul Mondial de volei în urmă cu o lună, putem găzdui Cupa Mondială de fotbal în cele 4 ţări”, declara Boyko Borisov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.