Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incredibil! Victor Ponta și Eugen Teodorovici i-au pus la colț pe Liviu Dragnea și pe Rovana Plumb

Deși Liviu Dragnea și Rovana Plumb se consideră a fi pe cai mari din momentul ocupării celor mai importante funcții din PSD, totuși deciziile cele mai importante din Guvern sunt luate de Victor Ponta și Eugen Teodorovici. Ultima decizie a Guvernului Ponta privind majorarea salariilor cu peste 60% numai pentru personalul din aparatul propriu al Ministerului de Finanțe și ANAF, decizie ce îi nemulțumește pe foarte mulți bugetari, a fost luată de Victor Ponta și Eugen Teodorovici. Nemulțumiți vor fi funcționarii din administrația publică locală, finanțiștii din direcțiile teritoriale, funcționarii din alte ministere, dar și personalul din  învățământ și sănătate. Nimeni nu ar trebui să spună că personalul din Ministerul de Finanțe nu ar merita salarii mai mari față de cele existente având în vedere importanța muncii depuse și responsabilitatea asumată dar acest lucru trebuie realizat în mod echitabil, transparent și asumat de Guvern.

Din păcate unii miniștrii din Guvern au fost ignorați când a fost luată decizia de majorare a unor salarii, iar liderii PSD au aflat din presă de această decizie a Guvernului Ponta. Ministrul Muncii Rovana Plumb deși răspunde de salarizarea personalului bugetar și deține funcția de președinte al Consiliului National al PSD a fost ignorată în momentul luării acestei decizii de Guvernul Ponta.

Nu știu cum ministrul Muncii Rovana Plumb îi va putea privi în ochi pe proprii colegi din minister pentru că aceștia se simt discriminați din punct de vedere al salarizării, în comparație cu cei care au beneficiat de creșteri salariale. Doamna Plumb în momentul de față dovedește că nu a înțeles importanța promovării Legii salarizării unitare. Ce sa mai vorbim de Liviu Dragnea care și-a asumat guvernarea Ponta în calitate de președinte al PSD care a aflat din presă ultima decizie a Guvernului Ponta? Liviu Dragnea va fi pus într-o situație delicată atunci când va discuta despre Legea salarizării personalului din administrația publică cu primarii și cu președinții Consiliilor Județene. Probabil că Liviu Dragnea le va transmite acestora ultima declarație a ministrului de Finanțe Eugen Teodorovici și anume că în 2016 salariile bugetarilor vor creste la un nivel modest având în vedere limitele bugetare.

Nici ministrul de Finanțe Eugen Teodorovici nu se va simți confortabil în perioada următoare, având în vedere că va trebui să susțină Legea salarizării unitare în Parlament. Va fi într-o situație delicata în momentul în care va cere funcționarilor publici de la direcțiile finanțelor publice regionale să realizeze o colectare mai bună a veniturilor bugetare. Probabil că finanțiștii din structurile teritoriale ale ANAF-ului îi vor reproșa ministrului de Finanțe că au fost considerați  bugetari de categoria a II-a în comparație cu colegii din aparatul propriu al Ministerului de Finanțe și al ANAF. Sunt convins că ministrului de Finanțe îi va fi greu să le spună parlamentarilor că posibilitățile bugetare sunt limitate în 2016 pentru creșterea salariilor bugetarilor, din administrația publică locală. Este posibil ca și personalul din sănătate și învățământ să se simtă păcălit, aflând că alte categorii de bugetari primesc un procent mult mai mare.

Îi reamintesc ministrului de finanțe Eugen Teodorovici că salariile personalului din finanțe au fost majorate începând cu 1 ianuarie 2011 în timp ce dețineam funcția de ministru de Finanțe și anume prin includerea stimulentelor în salariu. În acel moment majorarea salariilor s-a făcut în mod transparent și responsabil respectându-se principiul nediscriminării. Întregul personal din finanțe și ANAF inclusiv cel din teritoriu, a beneficiat de această majorare, precum și  bugetarii din alte instituții care potrivit legii primeau stimulente.

PNL este de acord cu majorarea salariilor bugetare, dar în baza legii salarizării unitare în mod echitabil, sustenabil și transparent.

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.