Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Industria cripto, în cădere liberă: concedieri masive pe bursa americană Kraken, a treia cea mai mare din lume

Kriptomat
criptomonede

Bursa americană de criptomonede Kraken intenționează să concedieze aproximativ 1.100 de angajați, ceea ce reprezintă aproximativ 30% din personal, a anunțat compania. Aceste mișcări sunt o consecință a scăderii prețurilor criptomonedelor și a condițiilor economice generale, a declarat Jesse Powell, director executiv și cofondator Kraken.

"De la începutul acestui an, factorii macroeconomici și geopolitici au pus presiune pe piețele financiare. Acest lucru a dus la o scădere semnificativă a volumelor de tranzacționare și la mai puține înregistrări ale clienților", a spus el.

Vezi și: Explicația pentru țeapa istorică din lumea cripto! Fostul șef FTX: Nu mai am aproape nimic, doar 100.000 de dolari

Potrivit acestuia, compania a epuizat alte oportunități de reducere a costurilor, scrie The Wall Street Journal. În ultimii ani, Kraken și-a triplat personalul, iar concedierea unor angajați va reveni la nivelul la care se afla în urmă cu 12 luni. "Rămân extrem de optimist în ceea ce privește criptomonedele și Kraken", a spus Powell.

În septembrie, CEO-ul Kraken și-a anunțat intenția de a demisiona. El va fi înlocuit de David Ripley, chief operating officer. În acest an, compania a angajat un nou director financiar și director de marketing.

Vezi și: 'Bitcoin își dă ultima suflare' - anunț îngrijorător făcut de economiștii de la Banca Centrală Europeană

Kraken a fost fondată în 2011, la aproximativ doi ani de la lansarea Bitcoin. În prezent, Kraken este a treia cea mai mare bursă de criptomonede din lume în ceea ce privește volumul de tranzacționare și este estimată la 10,8 miliarde de dolari.

Vezi și: Lovitură pe piața criptomonedelor: cea mai mare companie de schimb intră în Asia de Est prin achiziția Sakura Exchange BitCoin

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.