Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Informații neștiute ies la iveală după moartea lui George Bush senior. Cu cine a corespondant in secret al 41 lea PREȘEDINTE AL SUA timp de 10 ani

CBS News
george bush tatal

Timp de ani zile, un băieţel din Filipine a corespondat cu un anumit "G. Walker", despre care nu a bănuit nicio clipă că era de fapt George Herbert Walker Bush, cel de al 41-lea preşedinte al SUA, relatează joi AFP preluată de Agerpres.

În această săptămână, Compassion International, o asociaţie caritabilă creştină care-i ajută pe copii săraci din toată lumea prin intermediul bisericilor locale, a dezvăluit în premieră că fostul preşedinte l-a sponsorizat în secret pe micul Timothy timp de 10 ani.

"Dragă Timothy, vreau să fiu noul tău partener de corespondenţă", scria preşedintele american în prima sa scrisoare, trimisă pe 24 ianuarie 2002 şi făcută publică de organizaţie după moartea sa, pe 30 noiembrie.

Citește și: Victor Ponta atacă Guvernul! Ce a avut de spus fostul prim-ministru despre actuala guvernare

"Sunt un bătrân de 77 de ani, dar iubesc copiii. Şi deşi nu ne cunoaştem, deja te iubesc", mai menţiona în scrisoare fostul preşedinte, afirmând numai că locuieşte în Texas.

Fostul responsabil de comunicare al lui Bush, Jim McGrath, a confirmat pentru AFP autenticitatea scrisorilor, salutând "unul dintre nenumăratele acte de bunătate realizate de George Bush de-a lungul anilor, fără zgomot".

George H.W. Bush a devenit sponsorul lui Timothy în 2002 şi i-a trimis o donaţie în fiecare lună până în 2012. În tot acest timp, adevărata identitate a persoanei cu care coresponda micuţul filipinez a fost ţinută secretă din motive de securitate.

Uneori, scrisorile conţineau indicii, ca atunci când fostul preşedinte a scris: "Am putut să merg la Casa Albă în vremea Crăciunului. Iată o mică broşură pe care am avut-o la Casa Albă, la Washington".

Bush îi trimitea uneori şi cadouri lui Timothy, care vorbea în scrisorile sale despre dragostea sa pentru desen, baseball şi chitară.

"Aş vrea să vă mulţumesc pentru scrisoarea pe care mi-aţi trimis-o, precum şi pentru caietul de desen şi creioanele colorate", scria Timothy în 2004.

La 17 ani, când a părăsit programul, un angajat al asociaţiei caritabile i-a dezvăluit identitatea persoanei cu care a corespondent timp de 10 ani. Timothy a fost interzis, le-a relatat organizaţia mass-media americane.

Asociaţia nu a mai fost în contact cu Timothy de atunci, dar fostul său preşedinte Wess Stafford s-a declarat sigur privind impactul pozitiv al lui George H.W. Bush asupra vieţii tânărului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.