Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Infotrafic: Cod Galben de ceață și vizibilitate redusă pe mai multe drumuri din țară

Radio Iasi
Ceață

Vizibilitatea scade chiar și sub 50 de metri, luni dimineața, pe Autostrăzile A1 Bucureși-Pitești și A2 București-Constanța, precum și pe drumuri din țară, din cauza ceții dense, avertizează Infotrafic. Ceața reduce vizibilitatea la sub 100 de metri pe Autostrada A1 București – Pitești, pe tronsonul kilometric 11 – 64, pe Autostrada A2 București – Constanța, între kilometrii 10 – 90, informează Mediafax.

Se circulă în condiții de ceață, cu vizibilitate redusă la 200 de metri, izolat la 50 de metri, și pe raza județelor Alba, Argeș, Bacău, Botoșani, Călărași, Cluj, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Iași, Ilfov, Mureș, Neamț, Prahova, Teleorman.

Potrivit ANM, este cod galben de ceață în județele Bacău, Botoșani, Neamț, Iași, Mureș, Cluj, Alba, Ialomița, Argeș, Călărași, Giurgiu, Ilfov, Teleorman și Dâmbovița.

Codul galben este în vigoare luni dimineața până la ora 8.00.

Șoferii sunt sfătuiți să adapteze viteza la condițiile de drum, să mărească distanţa de siguranţă în mers, să evite manevrele periculoase dacă vizibilitatea este diminuată, să folosească luminile de ceață din dotarea autovehiculelor, să-și echipeze autovehiculul cu anvelope de iarnă dacă își planifică deplasările în zone unde suprafața de rulare este acoperită de gheață, zăpadă sau polei și să se interezeze în prealabil de starea drumurilor și de condițiile meteorologice.

Polițiștii rutieri le recomandă șoferilor ca în această perioadă să nu oprească în mod nejustificat pe benzile de rulare sau pe banda de urgență de pe autostradă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.