Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Înfrângere pentru DNA în cel mai nou dosar al lui Şova

iccj

DNA înregistrează un eşec de etapă în cel mai nou dosar al lui Dan Şova. În timp ce senatorii se pregătesc să dea un vot pe cererea de încuviinţare a arestării preventive a lui Şova, magistraţii de la ÎCCJ au decis ca Mihai Bălan, directorul CET Govora, complice al lui Dan Şova, va fi cercetat sub control judiciar. Judecătorii de drepturi şi libertăţi au respins astfel contestaţia DNA şi au refuzat a doua oară cererea de arestare preventivă.

Vezi şi: Şpaga luată în rate, investită profitabil de Şova

MINUTA: Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva încheierii nr. 897 din data de 20 noiembrie 2015, pronunţată în Camera de Consiliu de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie – Secţia penală în dosarul nr.4211/1/2015, privind pe inculpatul Bălan Mihai. Cheltuielile judiciare ocazionate cu soluţionarea contestaţiei formulate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie rămân în sarcina statului. Onorariul parţial cuvenit apărătorului desemnat din oficiu pentru intimatul inculpat, în sumă de 35 lei, se va plăti din fondul Ministerului Justiţiei. Definitivă. Pronunţată în şedinţă de Cameră de Consiliu, azi 2 decembrie 2015. Admite declaraţia de abţinere şi stabileşte că doamna judecător (...) nu va participa la soluţionarea cauzei ce formează obiectul dosarului nr.4276/1/2015. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi 2 decembrie 2015.

Vezi şi: Surse: Front pro-Șova pe ultima sută de metri

Mihai Bălan, director general al CET Govora, este cercetat pentru săvârșirea a două infracțiuni de abuz în serviciu dacă a fost cauzat un folos pentru sine sau pentru altul.

Potrivit DNA, "în perioada 2006 – 2008, suspectul Șova Dan-Coman i-a determinat pe Bălan Mihai – director general și Lepădat Constantin - director economic în cadrul SC CET Govora să încheie două contracte de asistență juridică în termenii impuși de el, cu încălcarea atribuțiilor de serviciu, respectiv a prevederilor legale în vigoare, la acea dată, cu privire la achizițiile publice. Concret, la data de 01.03.2006 și 19.03.2008, SC CET Govora a încheiat cu Societatea Civilă de Avocați „Șova și Asociații” două contracte distincte de asistență juridică având ca obiect asistență juridică/consultare/reprezentare și plata unor onorarii de succes în valoare de 667.409,20 euro și respectiv de 1.822.928,24 lei. Cele doua contracte distincte au fost încheiate în condițiile în care SC CET Govora avea contract cadru de asistență juridică valabil, având același obiect, încheiat cu aceeași Societate Civilă de Avocați „Șova și Asociații”. Prin aceste activități a fost cauzat un prejudiciu SC CET Govora SA în valoare în valoare de 667.409,20 euro și 1.822.928,24 lei și creat în mod injust un folos în patrimoniul Societății Civile de Avocați „Șova și Asociații”."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.