Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Îngrijorare la nivelul UE: România, printre ţările cu cele mai mari vânzări de pesticide. Ce țară se află în fruntea clasamentului

capital.ro
pesticide

România s-a situat în anul 2018 pe locul al şaselea în topul statelor membre UE cu cele mai mari vânzări de pesticide, după primii patru producători agricoli din Uniune (Franţa, Spania, Italia, Germania) şi Polonia, arată datele publicate miercuri de Eurostat, conform agerpres.ro.

În perioada 2011-2018, vânzările de pesticide în UE au rămas stabile la 360 milioane de kilograme pe an.

Împreună, Franţa, Spania, Italia şi Germania sunt responsabile pentru două treimi din vânzările anuale de pesticide în UE, în frunte fiind Franţa cu peste 80 milioane de milioane de kilograme în 2018. Comparativ, în România în anul 2018 vânzările de pesticide s-au situat la aproximativ 11 milioane de kilograme pe an.

Reacție DURĂ din PSD după ce Mugur Isărescu a anunțat 'dezastrul' pentru România: 'Oare pentru cine guvernanți domnilor liberali?'


Când vine vorba de categorii de pesticide vândute, în 2018 cele mai mari volume de vânzări au fost înregistrate la Fungicide şi bactericide (45%), urmate de Ierbicide (32%), Insecticide şi acaricide (11%).

În 2018 comparativ cu 2011, datele Eurostat arată că cele mai mari creşteri ale vânzărilor de pesticide a fost înregistrate în Cipru (94%), Austria (53%), Franţa (39%) şi Slovacia (38%). Pe de altă parte, cele mai mari scăderi ale vânzărilor de pesticide au fost înregistrate în Portugalia (minus 43%), Irlanda ( minus 28%) şi Cehia (minus 27%). Alte state care au înregistrat scăderi ale vânzărilor de pesticide sunt Italia, Olanda, Belgia şi România.

Franţa, Spania, Italia şi Germania sunt principalii producători agricoli din UE, reprezentând împreună 51% din suprafaţa totală utilizată în agricultură în UE şi 49% din terenul arabil din UE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.