Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Inițiativă inedită la Primărie

Împărţim cu generozitate urări de fericire cu prilejul aniversărilor sau sărbătorilor, mai mari sau mici. O înţelegem diferit. Unii cred ca o încearcă zilnic, alţii o urmăresc neobosit la nesfârşit. Indiferent de sensul pe care îl are imaginaţia şi sufletul fiecăruia dintre noi, căutarea Fericirii este mai mult decât o stare, este un drept.

"(...)Toți oamenii sunt egali și înzestrați de Creator cu drepturi inalienabile, printre acestea sunt Viața, Libertatea și căutarea Fericirii".

(Declarația de Independență a SUA, adoptată la 4 iulie 1776)

Este afirmaţia care a marcat în mod deosebit cea mai veche democraţie din lume, toate guvernele având obligaţia de atunci de a se raporta, în mod prioritar, la cele trei drepturi fundamentale. Este obligaţia celor care îşi asumă responsabilitatea conducerii de a asfalta, pentru fiecare cetăţean drumul către fericirea sa. Preşedinte, premier, parlamentar sau primar, toţi au obligaţia de a crea condiţiile necesare în vederea înlesnirii parcurgerii acestuia.

Dincolo de proiecte futuristice şi planuri ambiţioase, trebuie să ne preocupăm de oameni, de nevoia lor de a se simţi protejaţi şi preţuiţi în propria ţară, de cei cărora le-au încredinţat această sarcină. Tinerii au nevoie de programe suplimentare care să le dezvolte creativitatea şi să le întărească încrederea. Bătrânii au nevoie de sprijin, atenţie şi recunoştinţă pentru toate câte au realizat şi pentru înţelepciunea lăsată moştenire. Oamenii aflaţi în dificultate au nevoie de speranţa unui viitor mai bun, speranţa Fericirii.

Toate acestea vor fi preocuparea exclusivă a Departamentului Fericirii, un proiect inedit pentru o Primărie, o promisiune pe care o fac locuitorilor Sectorului 1. Bineînţeles că insuficienţa banilor, grijile apăsătoare au puterea de a ne deznădăjdui. Însă Viaţa, Libertatea şi Căutarea Fericirii au o putere infinit mai mare.

 

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.