Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Institutul Naţional al Patrimoniului extinde termenul de depunere a cererilor de finanţare prin Timbrul Monumentelor Istorice - 1 iulie

Patrimoniu pentru urmatorul secol
castelul huniazilor Hunedoara patrimoniu

Institutul Naţional al Patrimoniului extinde termenul de depunere a cererilor de finanţare prin Timbrul Monumentelor Istorice - 1 iulie, ora 20.00, precum şi termenul până la care poate fi finalizat un proiect câştigător - 30 noiembrie, în cadrul prezentului apel, anunță news.ro.

Institutul Naţional al Patrimoniului (INP) a lansat, la data de 19 mai, Apelului naţional de proiecte finanţate prin Timbrul Monumentelor Istorice, sesiunea mai-iulie 2020.

Citește și: Tudorel Toader îi toarnă pe Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu și Viorica Dăncilă: În acel moment mi-am semnat plecarea din Guvern .

O finanţare totală în valoare de 3.000.000 lei este disponibilă pentru proiecte care se înscriu în cele două teme principale ale acestui apelul, şi anume: intervenţii de urgenţă (2.000.000 lei), respectiv pregătirea documentaţiilor tehnico-economice pentru restaurarea monumentelor istorice (1.000.000 lei).

În urma întrebărilor primite în perioada 19 - 29 mai şi ca rezultat al primei sesiunii de clarificare, au intervenit câteva precizări şi modificări, atât în calendarul desfăşurării apelului, cât şi la nivelul documentaţiei necesare solicitării de finanţare.

Miercuri, în intervalul orar 17.00-19.00, INP va răspunde din nou online întrebărilor în legătură cu Apelul pentru proiecte finanţate din Timbrul Monumentelor Istorice, sesiunea mai-iulie 2020.

Priorităţile acestei sesiuni de finanţare sunt punerea în siguranţă a monumentelor istorice în pericol şi activarea comunităţilor locale în sprijinul patrimoniului cultural.

Apelul are în vedere finanţarea unor proiecte care se înscriu în cele două subprograme: intervenţii de urgenţă şi pregătirea documentaţiilor tehnico-economice pentru restaurarea monumentelor istorice (proiectare).

În prima categorie sunt eligibile propuneri vizând punerea în siguranţă a monumentelor istorice, care cuprind: intervenţii directe - consolidare e elementelor structurale şi de arhitectură; intervenţii indirecte - sprijiniri, eşafodaje, acoperiri de protecţie; lucrări conexe - desfacere/ refacere a instalaţiilor/ echipamentelor, finisajelor interioare şi exterioare, învelitorilor şi altor elemente, necesare pentru realizarea intervenţiei.

Citește și: Emilia Șercan pune tunurile pe Guvernul Orban: ‘Numire ilegală girată de miniștrii Vela și Bode’

Cea de-a doua categorie se referă la proiectare pentru restaurarea monumentelor istorice şi poate cuprinde: proiecte de anvergură şi complexitate redusă, elaborate pentru toate fazele de proiectare (DALI, PT, DTAC şi DE); proiecte complexe, elaborate la faza DALI, inclusiv studii şi investigaţii; proiecte fază unică (PFU) pentru componente artistice.

Plafonul de finanţare în cadrul acestui apel este de 200.000 lei/ proiect pentru prima categorie, respectiv 140.000 lei/ poiect pentru cea de-a doua. Valoarea minimă a cofinanţării puse la dispoziţie sau atrase de beneficiar trebuie să fie de 10%, în numerar, din valoarea totală a finanţării solicitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.