DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Integrarea țiganilor în India

Dacă ministrul indian de Externe a recunoscut țiganii ca fiind o diasporă a Indiei și i-a numit ”copiii Indiei”, următorul pas este ca aceștia să se întoarcă acasă. Este clar că țiganii nu se pot integra în România, după cum nu se pot integra nici prin alte părți, ceea ce denotă faptul că integrarea lor poate avea loc doar în India. Măcar pentru aceea că, vorba ministrului de Externe Sushma Swaraj, India este mândră de țigani, ceea ce cu greu ar putea fi auzit în altă parte a lumii...

Și ca o clarificare a denumirii țiganilor, specialiștii adunați la New Delhi la conferința internațională dedicată țiganilor din întreaga lume au recunoscut că aceștia au diferite denumiri în diferite țări (declarația poate fi găsită aici): ”Ei sunt numiți în mod diferit în diferite țări: Zigeuner în Germania, Tsyiganes sau Manus în Franța, Tatara în Suedia, Gitano în Spania, Țingan în Turcia și Grecia, Țigan în Russia, Bulgaria și România și gypsies în Marea Britanie”. Exact argumentul pe care l-am oferit și eu în expunerea de motive a proiectului meu de lege care propune revenirea lor la denumirea de ”țigani” și care a fost foarte contestat de apărătorii etniei (de fapt, mâncătorii de bani de pe urma ei). Iată că specialiștii adunați în India să traseze istoria și parcursul etniei țiganilor îmi dau dreptate!

Unul din reprezentanții țiganilor din Serbia i-a cerut Indiei în cadrul aceleiași conferințe să le acorde țiganilor cetățenia indiană. Ar fi mai bine pentru toată lumea dacă populația țigănească ar merge acolo unde se simte bine decât să ne tot acuze de discriminare!

Românii au tot dreptul să își apere identitatea numelui ca să nu fie confundat cu cel al unor indieni și, în plus, țiganii nu se integrează nici când pleacă în Europa, așadar nu putem fi acuzați noi pentru inadaptarea lor! Desigur că George Soros ar dori ca țara noastră să se numească Rromânia, că doar de aceea a impus denumirea de ”rom” și acum în toată Europa s-a răspândit ideea că țiganii sunt români, dar e timpul să ne luăm identitatea înapoi!

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
Urmărește-ne:
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.