Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Inteligența artificială, folosită de o cântăreață pentru a compune versuri în funcție de starea vremii

romanticfm.ro
top muzical

Cântăreața islandeză Bjork folosește inteligența artificială pentru a crea o muzică ale cărei sonorități se modifică în funcție de starea vremii, arată Smart The Fusion, păstrând un loc special pentru piesele interpretei în playlist, potrivit Mediafax.ro.

Bjork a colaborat cu compania microsoft pentru muzica pe care o inteligență artificială o schimbă în funcție de transformările meteorologice și de poziția soarelui. Proiectul se numește ”kórsafn”, ceea ce înseamnă în limba natală a cântăreței ”arhivă corală”. Compozițiile vor fi rulate în buclă în holul hotelului ”Sister City”, din New York, notează platforma Designboom.

Kórsafn folosește înregistrări din arhiva muzicală a cântăreței. Compozițiile au fost strânse de Bjork în ultimii 17 ani și au fost prelucrate cu noi aranjamente. În proiect a fost implicat și corul Hamrahlid, din Islanda, din care la un moment dat a făcut parte și Bjork.

Citește și: PNL pregătește o mișcare de trupe la Senat - SURSE

”Un stabiliment din Manhattan mi-a oferit ocazia de a lucra cu inteligența artificială și am acceptat. M-am entuziasmat și aștept curioasă să văd ce a ieșit. Le-am oferit înregistrările mele din colaborările corale, compuse timp de peste 17 ani, prelucrate prin prisma modelelor realizate pe baza migrației păsărilor, a norilor, traficului aerian și chiar în funcție de variațiile senzualului instrument numit barometru”.

Björk este o cântăreaţă, compozitoare, actriţă şi producătoare muzicală islandeză, considerată drept una dintre cele mai talentate şi mai versatile interprete ale generaţiei sale. De-a lungul carierei, Björk a lansat nouă albume de studio şi a compus coloana sonoră pentru două lungmetraje. Cunoscută pentru vocea ei expresivă, Björk a inclus în muzica ei numeroase influenţe provenind din stiluri muzicale diferite, precum pop, rock alternativ, jazz, muzică ambientală, muzică electronică, folk şi trip-hop, artista islandeză fiind celebră, totodată, pentru costumele excentrice pe care le poartă pe scenă şi pentru originalitatea videoclipurilor sale. Björk a primit 15 nominalizări la premiile Grammy, o nominalizare la Oscar şi alte două pentru Globurile de Aur. Pentru rolul din lungmetrajul "Dansând cu noaptea/ Dancer in the Dark", regizat de Lars von Trier, artista islandeză a fost nominalizată la Oscar şi premiată la Festivalul de Film de la Cannes, în anul 2000.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.