Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Intervenție de prelevare de organe la Spitalul Județean de Urgență 'Dr. Constantin Opriș' Baia Mare

Provita
Organe umane transplant

Agenţia Naţională de Transplant anunţă a treia prelevare de organe din acest an la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă ”Dr. Constantin Opriş” Baia Mare. Familia unui pacient de 53 de ani aflat în moarte cerebrală a fost de acord să -I doneze organelle, fiind salvată viaţa a trei persoane, potrivit news.ro.

”În urma gestului plin de altruism al unei familii, care a fost de acord cu donarea de organe şi ţesuturi, o altă viaţă a fost redată unui semen aflat în suferinţă prin transplant de ficat, iar alţi doi pacienţi îşi vor recăpăta vederea”, a anunţat, miercuri, Agenţia Naţională de Transplant.

Potrivit sursei citate, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare s-a realizat cea de-a treia prelevare prelevare de organe şi ţesuturi (cornee) din acest an, de la un pacient de 53 de ani, aflat în moarte cerebrală.

La Baia Mare au fost prezente echipa de prelevare ficat a Institutului Clinic Fundeni, condusă de Dr. Genady Vatachki şi echipa Spitalului Clinic de Urgenţe Oftalmologice Bucureşti (Dr. Ioana Manole) pentru prelevare cornee.

Astfel, la Centrul de Chirurgie Generală şi Transplant Hepatic Fundeni, coordonat de domnul Prof. Dr. Irinel Popescu, echipa de chirurgi condusă de Dr. Doina Hrehoreţ a realizat cu succes intervenţia de transplant hepatic, salvând viaţa unei paciente de 55 ani. Această victorie pentru viaţă a fost obţinută cu sprijinul şi suportul indispensabil al echipei ATI, condusă de Dr.Cristina Martac.

Corneea va fi transplantată de echipele Spitalului Clinic de Urgenţe Oftalmologice Bucureşti, coordonate de Dr. Florian Baltă şi Dr. Valentin Dinu, aducând din nou lumina în viaţa a doi pacienţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.