Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Învăţământul profesional – un pas înainte spre revigorare!

content-image

Comisia pentru Învăţământ din Camera Deputaţilor a votat amendamentele aduse propunerii legislative privind „Bursa Investitorului” prin care am propus acordarea de facilităţi fiscale pentru investitorii care doresc să investească în învăţământul profesional: în burse si echipamente pentru şcoli.

Pentru a creşte calitatea şi atractivitatea învăţământului profesional, statul are nevoie de un partener puternic – de mediul de afaceri care ştie cel mai bine care sunt nevoile pieţei în materie de calificări şi cunoştinţe necesare pentru absolvenţii de astfel de şcoli.

În acest moment există o lipsă de compatibilitate între sistemul de învăţământ şi piaţa muncii care afectează major economia românească. Piața muncii cere tot mai multă calificare şi performanță, iar cei ieșiți de pe băncile școlii nu răspund acestor aşteptări. Avem un cerc vicios care, dacă nu este rupt, condamnă absolvenții la sărăcie și România la stagnare economică sau chiar regres.

Această inițiativă legislativă oferă soluţii la problemele sistemului de educație românesc, prin asigurarea de burse pentru elevii și studenții din învățământul profesional sau universitar de către întreprinzători privați. Aceste burse devin cheltuieli deductibile la calculul impozitului pe profit.

Practic, un angajator poate alege să finanțeze studiile unor elevi care urmează școala profesională, pentru specializarea lor într-un domeniu în care are nevoie de oameni calificați.

Aceasta este o măsură care ajută și statul foarte mult, pe lângă faptul că răspunde nevoilor reale ale pieței muncii. Statul scapă treptat de plata unui ajutor de șomaj și câștigă un angajat, plătitor de taxe și impozite.

Amendamentele votate astăzi în Comisia pentru Învăţământ au fost redactate împreună cu reprezenanţii Ministerului de Finanţe, iar proiectul legislativ are aviz favorabil din partea Ministerului Educaţiei. Solicit colegilor din Comisia pentru buget să organizăm o comisie comună pentru a da raport favorabil şi a vota această iniţiativă legislativă până în data de 1 iulie 2016. Astfel vom oferi suficient timp investitorilor să se implice în dezvoltarea învăţământului profesional chiar din anul şcolar 2016-2017.

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.