Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ioana Mihăilă: 'Ne aşteptăm ca de acum să vedem mai ales efecte la copii' / VIDEO

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Ioana Mihăilă

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a declarat, joi seara, la TVR, că nu există transmitere comunitară cu varianta indiană a COVID-19, dar că ne putem aștepta la efecte asupra copiilor.

„Tulpina indiană apăruse în urmă cu două luni la noi în țară. E bine că numărul se menține redus și că, cel puțin din datele raportate de INSP încă nu există transmitere comunitară, sau, cel puțin, transmitere comunitară semnificativă pentru tulpina indiană”, a spus Mihăilă.

Potrivit ministrului, având în vedere incidența mare cu tulpina indiană în Marea Brinanie, ne putem aștepta ca aceasta să ajungă și în alte țări din Europa, implicit în România.

„Având incidenţă mare cu tulpina indiană  în Marea Brinanie, de exemplu, ne putem aştepta ca, mai devreme sau mai târziu, acea tulpină  să ajungă şi în alte ţări din Europa, implicit şi la noi în ţară (…) Din ce au raportat cei din Marea Britanie – date reduse – reiese că copiii dezvoltă simptome  care pot să dureze un pic mai mult, dacă sunt infectaţi cu tulpina indiană. E adevărat că copiii sunt mai puţin vaccinaţi sau nu sunt vaccinaţi, de aceea ne aşteptăm ca de acum înainte să vedem mai ales efecte la copii”,  adăugat ministurl Sănătăţii.

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a transmis, joi, că au fost confirmate 1.490 cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare (VOC), din care 1.437 sunt varianta britanică, 10 - sud-africană, 17 braziliană și 26 cea indiană.

În ce privește cazurile confirmate cu varianta Delta (cea indiană), 3 cazuri provin dintr-un focar din Colonia Bod, județul Brașov, și sunt cetățeni indieni. Un caz provine dintr-un focar familial din București, 1 caz, cetățean român, bărbat în vârstă de 58 de ani, provine dintr-un focar din Dolj, 13 cazuri provin din focarul din orașul Popești-Leordeni: 11 sunt cetățeni indieni, unul este cetățean român, iar altul este cetățean român. Două cazuri sunt cetățeni indieni și provin dintr-un focar cu 17 cazuri COVID-19 din Dobroești, județul Ilfov. Un caz provine dintr-un focar familial cu 2 cazuri COVID-19 din București, 1 caz din Dâmbovița, 2 cazuri din Dolj provin dintr-un focar familial, iar 2 cazuri din județul Argeș și, respectiv Arad, din care ultimul este cetățean indian, dar care locuiește în România de 2 ani.

INSP precizează că nu se poate vorbi despre transmitere comunitară, în România, a variantei Delta.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a schimbat sistemul de denumire pentru variantele COVID-19. OMS folosește literele greceşti pentru a se referi la variantele detectate pentru prima dată în ţări precum Marea Britanie, Africa de Sud şi India. Varianta britanică este etichetată ca Alpha, ca Beta cea sud-africană şi cea indiană ca Delta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.