Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis a abandonat lupta anti-corupție și a negociat soarta DNA cu condamnatul Dragnea

Acum circa 13 luni, la 22 ianuarie 2017, într-o zi de duminică, domnul preşedinte Klaus Iohannis își lua pe el canadiana roșie şi ieşea în Piaţa Universităţii, în mijlocul a zeci de mii de români care doreau să apere statul de drept. „Am venit aici (…) ca să-mi arat indignarea că o gașcă de oameni politici vrea să slăbească statul de drept”, a spus el.

 

O zi mai târziu, a ridicat miza: „Este evident că există un larg interes pentru această temă a schimbării Codurilor Penale şi a graţierii, şi (…) voi supune această temă (…) votului popular. Voi începe demersurile pentru un referendum”. Punct.

 

Pentru că despre referendumul pentru stat de drept şi pentru Justiţie nu s-a mai auzit nimic concret, doar vorbe și tergiversări. Asta deși PSD a făcut praf Codul penal, iar graţierea s-a produs mascat, prin legea recursului compensatoriu, care a scos din puşcării aproape 5.000 de condamnaţi, inclusiv criminali şi violatori (lege semnată fără obiecții de domnul Iohannis). Joi seara, la conferința de la Cotroceni, președintele nu a făcut decât să caute noi scuze pentru a îngropa subiectul referendumului.

 

În aceste zile, PSD se mai confruntă cu un singur obstacol major înainte de a putea să fure în linişte: DNA-ul condus de doamna Kovesi. Şi a pornit asaltul împotriva acestei instituţii: haite întregi de inculpaţi şi condamnaţi, plus slugile plătite de ei, se adună seară de seară și își recită, agresiv, minciunile. Eu sunt convins că vor obține exact efectul contrar. Cetățenii realizează că mafioții vor să scape de pedeapsă și, din acest motiv, îi atacă pe procurori.

 

Acum era momentul ca președintele României să dea o lovitură de imagine acestei bande și să-i arate că poporul român susține lupta anti-corupție: trebuia să anunțe că referendumul pentru justiție va fi organizat cât de curând, de preferință până la sfârșitul lunii martie. Dar conferința de presă organizată joi la Cotroceni, dincolo de obișnuiata perdea de fum despre “penali”, a devoalat doar cooperarea dintre Iohannis și regimul Dragnea:

 

  • Șeful statului s-a întâlnit cu primul-ministru și cu șeful ei, Liviu Dragnea, și au discutat despre DNA. Ce să discuți despre DNA cu un condamnat, care mai are două dosare pe rol? Mie îmi sună a negociere.
  • Domnul Iohannis are numai cuvinte de laudă față de ministrul Justiției, deși știe că acesta a ajuns în Guvern pus de Tăriceanu și Dragnea ca să distrugă lupta anti-corupție. Tudorel Toader a beneficiat numai de laude din partea lui Klaus Iohannis – “este un profesionist renumit” – cuvinte pe care domnul președinte nu le-a spus despre Kovesi.

 

Vă avertizez din nou: nu vă lăsați amăgiți de cuvintele ieftine ale domnului președinte, adevărul este că între Dragnea și Iohannis există o înțelegere de partajare a puterii. Președintele a abandonat lupta anti-corupție, dar nu are curaj să o spună public. Ieșirea curajoasă, de miercuri, a doamnei Kovesi, i-a făcut pe mafioți să bată, temporar în retragere: de aceea Tudorel Toader a refuzat să anunțe ceea ce toată lumea știe că va face, și anume să ceară revocarea șefei DNA.

 

Să nu ne facem iluzii, atacurile împotriva DNA vor fi reluate. Opoziția bine plătită din Palatul Parlamentului și din Palatul Cotroceni, oportunistă, speriată și adesea coruptă, nu se va opune.

 

Din nou, doar strada poate salva statul de drept!

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.