Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis, PNL și USR îl vor pe Dragnea la guvernare!

george mioc

Ne place sau nu, trebuie să recunoaștem că Dragnea va ieși cu bine din anul 2018.

Liber și la putere.

Cu ajutorul neprecupețit al așa-zisei opoziții: Iohannis, PNL și USR.

Revolta din PSD a fost înăbușită. Liderii rebeliunii anti-Dragnea fie au fost expulzați, fie și-au pierdut funcțiile din guvern și din partid, fie s-au lăsat cumpărați și au schimbat tabăra. Cu ajutorul majorității parlamentare PSD-ALDE-UDMR, a găștii Dorneanu din CCR și a câtorva judecători, Dragnea a obținut o amânare a procesului în care a fost condamnat în primă instanță, pentru că a furat banii copiilor. Satana de Teleorman va profita de timpul câștigat pentru a încerca să emită odioasa ordonanță de urgență pentru amnistie și grațiere.

De ce am ajuns aici? Pentru că momentul în care Dragnea putea fi răsturnat a fost ratat. Exista un val de nemulțumiți în PSD, iar interesele lui Tăriceanu intraseră în coliziune cu cele ale lui Dragnea la legea offshore. Era momentul în care se putea negocia o moțiune de cenzură care să răstoarne guvernul Dăncilă și să pornească valul schimbării lui Dragnea din fruntea PSD. Da, știu: ar fi fost nevoie de compromisuri dureroase. Eu sunt unul din cei care militează hotărât pentru desființarea PSD și ALDE, așa că nu trebuie să îmi explicați cât de toxică este orice negociere și orice compromis cu aceste grupări. Dar românii au o vorbă care se potrivește bine într-o astfel de situație: fă-te frate cu dracu până treci lacul!

Problema a fost că PNL și USR nu au vrut defel să profite de momentul de slăbiciune a lui Dragnea. PMP a scris o moțiune de cenzură, iar PNL și USR n-au spus nici da, nici nu. Au tras de timp până când fereastra de oportunitate s-a închis.

De ce nu vor PNL și USR să îl înlăture pe Dragnea? Pentru că, așa cum am mai scris, nu au nici un proiect concret de guvernare. Pe site-ul PNL, pur și simplu nu există un minim program de guvernare. Nu au așa ceva! Pe site-ul USR, veți găsi o ciorbă călduță, plină degeneralități, exact cum sunt și programele PSD sau UDMR. Pur și simplu, din acest punct de vedere, nu e nici o diferență între vechiul PSD și noul USR: fac promisiuni vagi, lipsite de consistență, nu există elemente concrete. Neștiind ce să facă la putere, PNL și USR preferă să moțăie în opoziție.

Președintele Iohannis a dat și el o mână de ajutor regimului Dragnea.În timp ce, la televizor, se prefăcea că se luptă cu Ciuma Roșie, el accepta mai mult de trei sferturi din propunerile de remaniere, inclusiv catastrofa denumită Ecaterina Andronescu. De 1 decembrie a ridicat la gradul de general doi dintre oamenii lui Dragnea din ministerul de Interne: pe secretarul de stat care a condus MAI în timpul represiunii violente din 10 august și pe șeful direcției de informații a ministerului, deși asupra sa planează acuzații că ar face poliție politică. O palmă pentru sutele de mii de oameni care au ieșit în stradă pentru a apăra democrația și statul de drept și, în schimb, au fost bătuți și gazați.

Lor, liderilor PNL și USR, plus Iohannis, trebuie să le mulțumim pentru că Satana de Teleorman ne-a sfidat la 1 decembrie. Că infractorul va petrece încă un Crăciun în libertate. Că vom intra în anul 2019 și vom asigura președinția UE având în frunte cel mai stupid Guvern din istoria ultimilor 28 de ani.

Somnul Opoziției ține în viață monstruosul guvern Dragnea-Dăncilă.

 

 

 

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.