Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis, președintele tuturor maghiarilor

Bucurie în rândul politicienilor maghiari pentru care 1 Decembrie, Ziua Marii Uniri, e zi de doliu: Iohannis a anulat recepția de la Cotroceni în cinstea Zilei Naționale a României. Așa cum a respins și Legea prin care Avram Iancu era declarat Erou Național și așa cum a promulgat în mare grabă legea zilei limbii maghiare.

Așadar, al cui președinte este Iohannis? Devine clar că, pe lângă că este președintele austriecilor care defrișează păduri în România, al Cancelarului Angela Merkel pe care o susține în politica ei de a umple Europa de imigranți musulmani și al lui președintelui CE Juncker cu ai cărui oameni a format Guvernul Cioloș, Iohannis este și președintele tuturor maghiarilor. Adică al UDMR-ului cu care conlucrează fericit pentru a-și asigura susținerea în Parlament, dar și al lui Laszlo Tokes cu care schimba bezele la alegerile prezidențiale și îi mulțumea pentru sprijin(foto), dând un mare avânt mesajului cu care PPMT și Tokes l-au susținut în alegerea sa ca președinte: ”Suntem convinși că domnul Klaus Iohannis, care este minoritar, va rezolva idealurile poporului secui din Transilvania!”

Ei bine, potrivit lui Tokes și susținătorilor săi, printre idealurile ”poporului secui” din Transilvania, o formulă care nu are dealtfel nicio acoperire în realitate, se numără dezonorarea Zilei Naționale a României și, implicit, a Marii Uniri. Iohannis își plătește astfel datoriile față de voturile de anul trecut, dar își transpune în realitate și propriile crezuri, de vreme ce, ca primar al Sibiului, nu participa la festivitățile de 1 Decembrie.

Într-o postare din 12 noiembrie 2014, înainte de turul doi al prezidențialelor, Tokes dezvăluia că și premierul Viktor Orban a îndemnat maghiarii să voteze cu Iohannis. Așadar, miza Ungariei și a partidelor separatiste precum PPMT, formațiunea fondată și controlată de Tokes în România deși el este europarlamentar din partea Ungariei, a fost să aibă la Cotroceni un personaj ”deschis” către idealurile ”poporului secui”. Lovitura dată de Iohannis Zilei Naționale a României se înscrie în această direcție, profețită de altfel de susținerea pe care Iohannis i-a acordat-o inclusiv prin prezența sa pe afișe candidatului PPMT la Primăria Târgu Secuiesc. Oricum, Tokes s-a asigurat că Iohannis nu-i va ridica decorația dată de Traian Băsescu, în ciuda faptului că există o decizie clară a Consiliului Ordinului ”Steaua României” în acest sens”.

Respingerea Legii lui Avram Iancu a fost un pas, legea zilei limbii maghiare altul, anularea recepției de 1 Decembrie de la Cotroceni unde trebuiau să vină ambasadorii, pentru a da un semnal în afara țării că Ziua Națională nu mai este importantă, un alt pas. Pentru că Iohannis, președintele tuturor maghiarilor, a pornit un război total împotriva românilor pe care îl desfășoară pas cu pas.

content-image

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.