Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis, un cal mort pentru PNL

Între momentul de vârf atins după alegerile din 2014 și finalul anului PNL a scăzut considerabil în intenția de vot. INSCOP evaluează această scădere la 5 procente în timp ce alte case de sondare dau cifre chiar mai dramatice.

Este o dramă pentru un partid aflat în opoziție să scadă în sondaje. Această performanță a mai reușit-o și Geoană. Liberalii au greșit de multe ori, au avut o strategie proastă, dar au fost și lăsați în offside de Iohannis. Până acum câteva zile, cel mai cunoscut caz a fost cel al Codului Fiscal.  A fost un moment greu pentru liberali care i-a costat enorm. Nu judec cine avea dreptate, Iohannis să nu promulge codul sau liberalii să îl voteze, ci faptul că, teoretic, trebuia să existe o poziție comună între partidul care l-a susținut și președintele țării.

Acum, după cazul Antena 3, Iohannis le-a tras cu totul preșul de sub picioare liberalilor. Dacă el câștigă simpatia anteniștilor, liberalii nu câștigă nimic. Iohannis a pus PNL în postura lose-lose. Este un moment extrem de prost pentru liberali, nici măcar nu au ce comunica, sunt blocați de prostia făcută de Iohannis. Nu pot să îl sancționeze public, nu îl pot susține, în schimb valul pornit în online  îi va afecta și pe ei.

De asemenea, discursul pe care l-a avut Iohannis pe tema votului într-un singur tur îi duce pe liberali în zona ridicolului.

Nu e de mirare faptul că liberalii pierd în sondaje. De multe ori strategia Cotroceniului a fost alta decât strategia liberalilor, au existat desincronizări crase și mai mult de atât, se pare că au fost și viziuni diferite. Întrebarea care se pune este: cât va mai dura acest lucru? Cât vor mai suporta liberalii acest joc? Probabil, nu vor avea curajul să se desprindă de cel pe care l-au adus la Cotroceni, vor trăi cu speranța că se poate face după alegeri un guvern PSD-PNL și se vor mulțumi cu acest lucru. Va veni, însă, și momentul prezidențialelor din 2019. PSD nu va sta cu mâinile în sân. Întotdeauna PSD și-a dorit președinția și a jucat pentru acest lucru și nu cu candidat importat, ci cu omul lor.

Atunci, probabil, se va produce și declicul pentru liberali. Atunci vor realiza că au pariat pe un cal mort.

Citiți și: Klaus Iohannis versus Marian Godină

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.