Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ionut Stroe, deputat PNL: Ce înseamnă destinul comun al României și Moldovei

ionut stroe purtator de cuvant pnl

Statele Unite ale Americii reprezintă un reper politic și economic pentru toate statele europene, dar pentru România este, în primul rând, un partener strategic și un aliat solid. În acest context, trebuie văzute și afirmațiile ambasadorului SUA la Chișinău mai ales că există așteptări mari din partea noastră și a Moldovei în legătură cu perspectivele relațiilor cu SUA.

ULTIMA ORĂ: Decizie în privința plagiatului lui Gabriel Oprea

Această relație politică bună pe care o avem trebuie să își atingă deplinul potențial și în plan democratic, economic și social.

LOVITURĂ pentru Procurorul General. Decizia magistraților în cazul directoarei Hexi Pharma

”Sunt convins că toată lumea își dorește o democrație funcțională în Moldova ca de altfel și ambasadorul american la Chișnău. Sunt sigur că și-a dorit să felicite Moldova la aniversarea a 25 de ani de la adoptarea Declarației sale de Independență. Un document fundamental care consacră limba română ca limbă de stat, care recunoaște cultura și repară istoria comună a celor două țări, spiritul deschis și constructiv al relațiilor româno-moldovenești, dar și altceva, poate mai puțin vizibil acum, dar cel puțin la fel de important: condamnarea Pactului Ribbentrop-Molotov”, subliniază deputatul PNL.

Se negociază un TRANSFER de PROPORȚII? Președintele PRU, întâlnire cu Sebastian Ghiță

Prin urmare, poți felicita aniversarea Moldovei de ieri, dar în egală măsură să recunoști că aderarea României la NATO şi Uniunea Europeană au creat o şansă reală pentru reparația consecinţelor Pactului Molotov-Ribbentrop și alăturarea pe cale paşnică a celor două țări prin integrarea euro-atlantică a Republicii Moldova.

”România a fost, este și va fi un susținător constant al aspirațiilor de integrare europeană ale Moldovei și suntem convinși că împlinirea destinului comun se poate realiza numai pe cale europeană, iar SUA- în calitate de cel mai apropiat aliat al UE- garant de securitate al NATO și implicit al României, înțelege pe deplin că țara noastră este cel mai important factor și pivot de stabilitate în zonă”, conchide Ionuț Stroe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.