Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iordache îl taxează pe Iohannis și anunță ce stă în spatele declarațiilor președintelui: 'E deranjat de succesul vizitei'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Florin Iordache demisie

Deputatul PSD Florin Iordache a declarat, vineri, într-o intervenţie telefonică la Digi24, că preşedintele Klaus Iohannis este în campanie electorală şi că orice cetăţean poate cere orice, dar Guvernul poate fi demis doar de Parlament. Iordache a susţinut că preşedintele este deranjat de succesul vizitei premierului Viorica Dăncilă în Israel.

”Preşedintele României este în campanie electorală şi cred că este debutul campaniei elctorale pentru 2018, din punctul nostru de vedere, pentru că din punct de vedere al Constituţiei, la articolul 107 spune foarte clar că preşedintele României nu îl poate revoca pe primul ministru. Orice cetăţean poate solicita orice. Deci, în calitate de cetăţean al României, solicită demisia primului ministru. Nimic nou până aici. Dar mai departe, constituţional vorbind, încrederea i-a fost acordată de către Parlament şi singura autoritate care poate aproba demiterea Guvernului este Parlamentul. Având o majoritate covârşitoare în acest moment în Parlament, nu se poate pune problema demiterii Guvernului condus de doamna Dăncilă”, a declarat Iordache, potrivit News.ro.

Citește și: Ponta a răbufnit la adresa lui Dragnea, după atacul șefului PSD la Iohannis! Acuzații GRAVE lansate de fostul premier: 'Acum face o altă mare ticăloșie'

Deputatul PSD a susţinut că Viorica Dăncilă nu are nevoie nici de un mandat atunci când face o vizită oficială.

”Până la urmă, preşedintele a fost deranjat de succesul pe care l-a avut doamna Viorica Dăncilă în vizita oficială pe care a făcut-o în Israel”, a adăugat Florin Iordache.

Întrebat ce a realizat pentru România premierul Dăncilă în vizita în Israel, Iordache a răspuns: "Succesul este întâlnirea cu preşedintele, cu premierul, cu o serie de alte autorităţi la nivelul statului Israel. Înţeleg că în perioada următoare va avea loc o şedinţă comună a celor două... al Guvernului României şi al Israelului, probabil că la Bucureşti sau la Tel Aviv, nu am înţeles exact unde va fi prima această şedinţă de Guvern. S-au pus bazele unei colaborări economice şi aşa mai departe”.

Întrebat dacă premierul s-a consultat cu preşedintele înainte de plecarea în Israel, Florin Iordache a răspuns că ştie de la Viorica Dăncilă că "l-a informat” pe şeful statului. "Este suficient?”, a fost întrebarea moderatorului. "Bineînţeles, bineînţeles. Consultare pentru ce? (...) Are o agendă stabilită în calitate de prim-ministru şi cu asta-basta. Ce consultare? Se ducea să-i facă agenda preşedintele?”, a continuat Iordache.

Citește și: Cristian Tudor Popescu, ieşire furibundă după ce Klaus Iohannis i-a cerut demisia premierului: 'Absolut justificată'

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat vineri că Viorica Dăncilă nu face faţă poziţiei de prim-ministru al României şi i-a cerut public demisia, spunând că îi retrage încrederea. Şeful statului a invocat disputa Guvern - BNR şi memorandumul privind mutarea ambasadei României la Ierusalim.

"Retrag încrederea doamnei Dăncilă. După cum am spus, pe 29 ianuarie Guvernul a fost învestit. Au trecut trei luni, după care pot să trag o concluzie - doamna Dăncilă nu face faţă poziţiei de prim-ministru a României şi transformă astfel Guvernul într-o vulnerabilitate pentru România. De aceea solicit public demisia doamnnei Dăncilă din funcţia de prim-ministru al României”, a spus Iohannis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.