Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iranul critică întâlnirea lui Macron cu opozanţii iranieni şi cataloghează declaraţiile liderului francez în care îşi exprimă sprijinul

twitter
steagul rosu, iran, moschee

Iranul a criticat întâlnirea preşedintelui francez Emmanuel Macron, duminică, la Paris, cu opozanţii iranieni şi a numit declaraţiile liderului francez în care îşi exprimă sprijinul pentru ”revoluţia pe care femeile iraniene o conduc” drept ”regretabile şi ruşinoase”, relatează AFP, potrivit new.ro.

Emmanuel Macron a primit vineri la Paris, în marja Forumului Păcii, patru activişti iranieni, pe care i-a lăudat pentru ”revoluţia pe care o conduc” în ţara lor.

”Este o încălcare flagrantă a responsabilităţilor internaţionale ale Franţei în lupta împotriva terorismului şi violenţei şi considerăm că promovează aceste fenomene sinistre”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului iranian de Externe, Nasser Kanani.

Potrivit Palatului Élysée, în marja Forumului pentru Pace de la Paris, Macron a primit vineri o delegaţie formată din Masih Alinejad, un activist iranian stabilit la New York care încurajează femeile iraniene să protesteze faţă de obligaţia de a purta vălul, Shima Babaei, care se luptă să obţină informaţii despre tatăl ei, Ladan Boroumand, co-fondatorul unei organizaţii pentru drepturile omului din Washington, şi Roya Piraei.

Macron a salutat ”revoluţia pe care ele (femeile iraniene) o conduc”.

”Vreau să îmi exprim respectul şi admiraţia noastră în contextul revoluţiei pe care o conduc”, a spus preşedintele francez.

”Declaraţiile lui Macron despre sprijinul său pentru această aşa-zisă revoluţie condusă de aceste persoane sunt regretabile şi ruşinoase”, a afirmat Kanani.

”Este surprinzător că preşedintele unei ţări care pretinde libertatea se înjoseşte şi se întâlneşte cu o persoană detestabilă (..) care a încercat să răspândească ura şi să comită acte violente şi teroriste în Iran şi împotriva reprezentanţei diplomatice iraniene în străinătate”, a adăugat oficialul iranian, făcând referire la Mhasi Alinejad.

Iranul a fost scena protestelor de la moartea Mahsei Amini, în luna septembrie, o tânără kurdă de 22 de ani, arestată cu trei zile înainte să moară de către poliţia morală pentru că a încălcat cod vestimentar strict al Republicii Islamice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.