Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Isărescu trage un semnal de ALARMĂ: 'Riscăm ca un credit să fie un fel de DONAŢIE...'

captura TV
Mugur Isarescu

Populaţia României are un nivel foarte scăzut al educaţiei financiare, iar creditele pot fi percepute ca fiind donaţii pentru că debitorii nu le-au înţeles, spune guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu.

Citeşte şi: Florin Călinescu SE DEZĂLNŢUIE! Atac DUR la adresa lui Liviu Dragnea: 'Câtă NESIMŢIRE mai înghiţim, Livulică?...'

Lipsa cunoştinţelor financiare ar putea bulversa întreaga piaţă financiară şi ar putea distruge creditarea, consideră Isărescu, potrivit News.ro.

"Ne-am dat cât de periculos este să vorbim doar în interiorul acestei instituţii. Populaţia trebuie să înţeleagă, pentru putea folosi instrumente financiare complexe. Altfel, riscăm ca un credit să nu mai fie un credit, ci un fel de donaţie, pentru că debitorul nu a înţeles despre ce este vorba. Asta ar bulversa total piaţa financiară, ar distruge piaţa creditului şi ar crea multiple probleme în lanţ în funcţionarea economiei de piaţă", a spus recent Isărescu.

Citeşte şi: Semnal DUR în motivarea condamnării lui Gheorghe Nichita! Judecător: 'Corupţia în rândul funcţionarilor publici trebuie PEDEPSITĂ EXEMPLAR'

Guvernatorul consideră că ar trebui un proiect la nivel naţional din punct de vedere al educaţiei financiare.

"Trebuie să avem o strategie la nivel naţional în acest sens, nu doar a BNR, ci şi a mai multor instituţii statului. (...) Educaţia financiară este foarte scăzută în România. (...) De la acest adevăr trebuie sa plecăm", a spus Isărescu.

Citeşte şi: Alina Mungiu Pippidi, ipoteză ŞOC despre eradicarea corupţiei: 'Rolul opiniilor publice, mai HOTĂRÂTOR decât cel al judecătorilor...'

În cadrul aceleiaşi conferinţe, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a spus că educaţia financiară ar trebui să vizeze, în principal, Parlamentul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.