Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israelul afirmă că soldații săi au ajuns în centrul orașului Gaza: 'Tunelurile din partea de nord-est au fost deja distruse'

Mostafa Alkharouf | Anadolu Agency | Getty Images
tancuri israel

Armata israeliană înaintează în Fâșia Gaza, iar o parte dintre tunelurile din partea de nord-est au fost deja distruse, a anunțat ministrul israelian al apărării, ieri, când Israelul a marcat o lună de la atacul grupării teroriste Hamas, scrie Rador Radio România.

Premierul Benjamin Netanyahu le-a cerut din nou locuitorilor din Gaza să se mute în sud și a respins ideea unei încetări a focului, în absența eliberării ostaticilor răpiți de Hamas, ne-a informat corespondentul RRA Ion Știubea. Conflictul se află în atenția grupului G7 al statelor puternic industrializate, care caută o soluție pentru livrarea de ajutoare în regiune, dar și pentru facilitare evacuărilor.

Statele Unite, dar și alte țări, susțin ideea unui program de pauze umanitare. Comitetul Internațional al Crucii Roșii a transmis că unul dintre convoaiele sale care transportau ajutoare umanitare în Fâșia Gaza a fost vizat de focuri de armă, dar nu a specificat sursa. Sute de persoane deținătoare de pașapoarte străine așteptau ieri în terminalul de la Rafah, în Fâșia Gaza, să fie evacuate spre Egipt, relatează France Presse.

Israelul susţine că forţele sale armate au pătruns "în inima oraşului Gaza"

Liderii israelieni încep să facă declaraţii curajoase privind progresul lor militar în Gaza. Armata israeliană „se află în inima orașului Gaza”, a declarat ministrul apărării, Yoav Galant, reporterilor. Totodată, purtătorul de cuvânt al Forțelor de Apărare Israeliene, contraamiralul Daniel Hagari, a declarat că 14.000 de „ținte teroriste” au fost distruse în ultima lună.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.