Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Istoricul Florian Bichir e noul vicepreședinte al CNMR pentru Istorie și Identitate Națională

Florian Bichir

Coaliția Națională pentru Modernizarea României (CNMR) anunță numirea istoricului Florian Bichir în funcția de vicepreședinte al CNMR pentru Istorie și Identitate Națională.

Doctor în Științe politice și în Teologie, absolvent al Colegiului Național de Apărare (C.N.Ap), membru al Comisiei Române de Istorie Militară (CRIM), Florian Bichir este un reputat istoric și un cunoscut jurnalist român. Licențiat în filologie (limba și literatura română) și teologie ortodoxă, cu master în comunicare și cu studii aprofundate la Bruxelles-Belgia și Salamina-Grecia,Florian Bichir a lucrat în presa scrisă din anul 1991, colaborând cu publicațiile „Dreptatea“, „Viitorul românesc”, „Ora”, „Baricada” și „Tinerama”.

A fost decorat de MApN cu Emblema de Merit Partener pentru Apărare clasa I “în semn de apreciere pentru contribuții deosebite în susținerea activităților armatei”.

Meritele sale deosebite, au fost recunoscute și printr-o serie de premii și diplome, dintre care amintim:

Diploma de Excelență pentru ”valoroasa contribuție la dezvoltarea istoriografiei naționale”, acordată de Serviciul Istoric al Armatei și Centrul de Studii și Păstrare a Arhivelor Militare Istorice;

Premiul „Locotenent-colonel Mircea Tomescu“, în domeniul istorie militară, pentru lucrarea “Corsarii uitați ai adâncurilor. Delfinul, Rechinul, Marsuinul”, Editura Militară, 2014;

”Diploma de Excelență” pentru carte de presă,de Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România (UZPR), pentru volumul ”Când Satana îți dă târcoale. Gheorghe Racoveanu, ucenicul lui Nae Ionescu, în documentele Securității”, editura Agnos 2013.

În martie 2012 a fost ales de Parlamentul României, ca membru al Colegiului Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS), cu rang de ministru secretar de stat, pentru un mandat de 6 ani.

Florian Bichir este unul dintre puținii teologi care lucrează în mass-media și este considerat un specialist al fenomenului religios, lansând de-a lungul timpului numeroase cărți în domeniu.

”În calitate de vicepreședinte pentru Istorie și Identitate Națională, Florian Bichir este un mare câștig pentru CNMR și prin contribuția domniei sale, CNMR va deveni mult mai puternică în strategia de apărare a istoriei și a identității naționale. Bichir este un român adevărat, un patriot și sunt convins că va aduce plus valoare CNMR în demersurile de apărare a românismului”, a declarat președintele CNMR, Alexandru Cumpănașu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.