Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Italia organizează funeralii de stat pentru David Sassoli

news.ro
david sassoli

Italia îl va onora pe preşedintele Parlamentului European, David Sassoli, cu funeralii de stat, a anunţat miercuri guvernul italian, la o zi după decesul lui, la vârsta de 65 de ani, informează dpa.

Guvernul a aprobat funeraliile de stat pentru David Sassoli în urma unei propuneri venite din partea preşedintelui Italiei, Mario Draghi.

Citește și: Avocatul Gheorghe Piperea EXPLICĂ MOARTEA lui David Sassoli: A avut loc 'datorită' minunii de ser experimental

Slujba funerară va avea loc vineri la Bazilica Sfânta Maria a Îngerilor şi a Mucenicilor (Basilica Santa Maria degli Andeli e dei Martiri) de la Roma, potrivit Agerpres.ro.

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, şi preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, sunt aşteptaţi să participe la funeralii.

Citește și: Parlamentul European, în doliu! Politicieni şi europarlamentari deplâng moartea lui Sassoli: 'Europa a pierdut un lider, democrația a pierdut un campion'

David Sassoli a murit marţi, la vârsta de 65 de ani - la centrul oncologic din Aviano, în Italia, unde era spitalizat de două săptămâni -, cu puţine zile înainte de a-şi încheia mandatul de preşedinte al Parlamentului European.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.