Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Judecătorii au DECIS: Medicul Gheorghe Burnei se poate ÎNTOARCE în sala de operații la spitalul de stat

www.rfi.ro
Gheorghe Burnei

Doctorul Gheorghe Burnei se poate întoarce în sala de operații la spitalul de stat, au hotărât astăzi judecătorii de la Tribunalul București, scrie AGERPRES. Decizia poate fi contestată de procurori.

"Constată legalitatea şi temeinicia măsurii controlului judiciar luată faţă de inculpatul Burnei Gheorghe. Admite cererea de modificare şi în consecinţă înlătură interdicţia impusă inculpatului de a nu exercita profesia sau de a nu desfăşura activitatea în exercitarea căreia a săvârşit faptele, respectiv în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe de Copii 'Marie Curie' sau în altă unitate din sistemul public de sănătate", se arată în decizia tribunalului.

Medicul ortoped Gheorghe Burnei le-a cerut recent judecătorilor să-i modifice condiţiile controlului judiciar, pentru a putea opera în spitale de stat, el spunându-le magistraţilor că are sute de pacienţi care îl aşteaptă. El a negat că ar fi primit bani de la pacienţi în schimbul operaţiilor şi a ţinut să precizeze că a rămas să profeseze în ţara în care s-a născut, chiar dacă a avut numeroase oferte din străinătate.

Citeşte şi: Solicitare de ULTIMĂ ORĂ pentru ministrul Justiţiei. Se cere înfiinţarea unei noi DIRECŢII în cadrul Ministerului Public

"Vreau să vă spun cu toată sinceritatea că nu am făcut nimănui rău.  (...) Eu începeam serviciul la şase şi jumătate seara -  deşi trebuia să fiu acolo la opt - şi terminăm la 11, 12 noaptea. Nu am fost de acord cu nimeni de pe lista pe care o aveţi că mi s-a dat ceva. Nu pentru asta făceam actul medical, pentru că puteam să-l fac la privat şi eram mult mai avantajat. Eu am rămas să desfăsor actul medical în ţara în care m-am născut, pentru că voiam să-i ajut pe ei. Vă rog să îmi daţi dreptul să îi ajut în continuare”, a arătat Burnei în ultimul cuvânt, susţinând că are sute de pacienţi care îl aşteaptă.

Citeşte şi: Reacția ALDE la solicitarea DNA de urmărire penală a ministrului Viorel Ilie

Burnei este judecat acum pentru 21 de fapte de luare de mită. Experimentele medicale sunt cercetate într-un alt dosar penal și mai multe procese civile.

Medicul Gheorghe Burnei a fost trimis în judecată pentru luare de mită, iar dosarul a fost înregistrat la Tribunalul București.

Dosarul în care renumitul chirurg Gheorghe Burnei a fost trimis în judecată, fiind acuzat de luare de mită, a fost înregistrat la Tribunalul București pe 8 iunie și încă nu a fost stabilită o dată pentru începerea procesului.

Citeşte şi: LOVITURĂ dură din partea RADET: se vrea MAJORAREA gigacaloriei cu 32%

Anul trecut, în luna decembrie, anchetatorii l-au acuzat pe Burnei de luare de mită, dar și de malpraxis. Anchetatorii au susținut că, în perioada 26 octombrie – 24 noiembrie 2016, medicul ar fi luat de 15 ori mită de la părinţii unor copii internaţi la Spitalul “Marie Curie”, pe care i-a operat sau doar i-a consultat, sumele primite fiind între 50 de lei şi 1.350 de euro.

La sfârșitul anului trecut, şeful secţiei de ortopedie a Spitatului Marie Curie, Gheorghe Burnei, a fost plasat în arest la domiciliu.

Scandalul a apărut în urma unui articol apărut pe Casa Jurnalistului, în care doctorul este acuzat de părinţii unei fete de 19 ani că ar fi experimentat cu un implant neomologat pe fiica lor, atunci când era doar o fetiță. De atunci fata a făcut deja 11 operații și tot nu se mai poate deplasa. Totodată, cel supranumit "Îngerul copiilor" este acuzat şi că ar fi luat şpagă.

Citeşte şi: Primăria Capitalei, REACŢIE TRANŞANTĂ după anunţul RADET: 'Modificarea prețului gigacaloriei nu îi va afecta pe consumatorii casnici' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.