Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Justiția din Slovacia se mișcă repede: Asasinul jurnalistului Jan Kuciak și al iubitei acestuia a fost condamnat definitiv la 25 de ani de închisoare

Jan Kuciak

Curtea Supremă a Slovaciei l-a condamnat miercuri pe fostul militar Miroslav Marcek, autorul asasinării jurnalistului de investigaţii Jan Kuciak, la 25 de ani de închisoare, transmit DPA şi EFE.

Decizia este definitivă, a declarat purtătoarea de cuvânt a instanţei supreme slovace, Alexandra Vazanova, scrie agerpres.ro.

Citește și: Dezvăluire. Managerul ‘Spitalului Groazei’ din Reșița, cap de listă PNL la alegeri! A fost înscăunat de Nelu Tătaru în aprilie

Jan Kuciak şi logodnica sa, Martina Kusnirova, au fost împuşcaţi mortal pe 21 februarie 2018 la domiciliul lor din satul Velka Maca, într-o execuţie de tip mafiot, după ce jurnalistul scrisese mai multe articole despre corupţia la nivel înalt şi relaţiile puternicului om de afaceri Marian Kocner cu politicieni slovaci.

Dintre cei cinci suspecţi inculpaţi iniţial în acest dosar, doi şi-au recunoscut vinovăţia şi au fost deja condamnaţi. La 6 aprilie acest an, fostul militar Miroslav Marcek a fost condamnat la 23 de ani de închisoare, după ce în ianuarie el recunoscuse că i-a ucis pe Jan Kuciak şi pe Martina Kusnirova în februarie 2018, împuşcându-i în cap şi în piept.

Citește și: Marcel Ciolacu face acuzații la adresa Guvernului: Se încearcă o coafare.Să apărem la Cotroceni cu nişte grafice, cum sunt plafoanele, cum nu evoluează pandemia

Prin decizia de miercuri, Curtea Supremă slovacă a corectat sentinţa mai blândă dictată de un tribunal special specializat în judecarea cazurilor de criminalitate organizată. În luna aprilie, judecătorii deciseseră o pedeapsă de 23 de ani de închisoare apreciind drept circumstanţe atenuante faptul că acuzatul a recunoscut crima şi că le-a furnizat anchetatorilor informaţii preţioase despre cei care au comandat asasinatul.

Procurorii au cerut, totuşi, pedeapsa maximă contra lui Marcek ţinând cont de gravitatea crimei.

Citește și: Florin Cîțu, nou atac la adresa PSD: Trebuie să dispară! PSD înseamnă dobânzi mari. Taxe mari și multe

Jan Kuciak a relatat în detaliu şi despre alte cazuri de corupţie. Ultimul articol al său, neterminat, dar publicat postum, a vizat oameni de afaceri italieni prezenţi în Slovacia - printre care Antonino Vadala - şi suspectaţi de legături cu mafia calabreză 'Ndrangheta.

Asasinarea lui Jan Kuciak şi a logodnicei sale a provocat ample manifestaţii de stradă care l-au împins la demisie pe premierul de la acea vreme, Robert Fico, politicianul dominant în Slovacia de peste un deceniu.

Citește și: Eugen Tomac: Campania de manipulare continuă! .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.