Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kelemen despre reforma în Educaţie: Nu trebuie să acceptăm o formă care să creeze o situaţie proastă

udmr

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, le-a transmis vineri, dascălilor maghiari din judeţul Sălaj că trebuie să se implice în procesul de elaborare al noilor manuale şcolare şi că nu trebuie să accepte nicio nouă reformă în educaţie care să "creeze o situaţie mai proastă". "Educaţia a fost întotdeauna o prioritate, în 2017 a fost o prioritate şi asta va fi în viitor. (...) Va trebui să lărgim reţeaua, va trebui să punem accent pe educaţia competitivă, asta nu înseamnă că nu a fost până acum competitivă. Trebuie să ne adaptăm, să ne aliniem la nevoi. (...) Se pregăteşte o nouă reformă a educaţiei. Nu trebuie să acceptăm nicio formă care să creeze o situaţie mai proastă", a declarat Kelemen Hunor.

El a afirmat că UDMR trebuie să trateze cu atenţie şi problema manualelor, orele care vor fi introduse în plus, noile manuale, subliniind că dascălii trebuie să se implice şi pot interveni încă de pe acum. Liderul UDMR a precizat că în unele comunităţi s-a acceptat ideea ca maghiarii să înveţe limba română nu ca şi copiii români, ci ca o a doua limbă, conform Agerpres.

Kelemen Hunor a participat vineri la forumului educaţional "Viitorul învăţământului maghiar sălăjean", alături de zeci de cadre didactice de limba maghiară din judeţ. De asemenea, el a fost prezent la mai multe întâlniri organizate de comunitatea maghiară din Sălaj, în deschiderea congresului UDMR, pe teme privind implicarea tineretului în administraţie, agricultură şi mediul de afaceri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.