Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis, anunțul zilei despre candidatura la NATO: 'Nu mă retrag, nici nu negociez altceva'

geodef.ro
iohannis nato

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a fost primit la Palatul Cotroceni de Klaus Iohannis într-o reuniune de lucru dedicată pregătirii viitoarei Agende strategice a Uniunii Europene. Cu această ocazie, șeful statului a ținut să sublinieze un aspect important privind intenția sa de a ajunge în fruntea NATO.

Michel e află în România pentru a participa la o reuniune de lucru dedicată pregătirii viitoarei Agende Strategice a UE, la Palatul Cotroceni, la care mai participă premierii Belgiei și Croației, Alexander De Croo și Andrej Plenković.

Astăzi, candidatura lui Mark Rutte, premierul Țărilor de Jos, pentru funcția de secretar general al NATO a fost susținută de 28 din cele 32 de țări membre ale Alianței, a anunţat Corporaţia de Radio-Televiziune Olandeză (NOS). În acest context, președintele Klaus Iohannis a fost întrebat dacă - după ce cele mai influente țări din EU au declarat susținerea lui Mark Rutte  -  ia în calcul retragerea sau să renegocieze o altă funcție la nivelul Uniunii Europene.

Iohannis vrea la șefia NATO: 'Nu negociez altceva'

 

„Nu intenționez nici să mă retrag, nici să negociez altceva.  Mă contrez pe NATO și, da sunt câteva afirmații în spațiul public, în continuare consider că șansele mele sunt rezonabile“.

Și Preşedintele Consiliului European, Charles Michel a fost chestionat cu privire la șansele lui  Klaus Iohannis de a obține o funcție de înalt rând european și dacă îl vede ca pe un potențial succesor al său în fruntea Consiliului European.

Pot să vă spun că președintele Klaus Iohannis are un rol foarte important în cadrul Consiliului European, contribuind la construirea de punți între țările membre, și îmi exprim recunoștința pentru rolul jucat în cadrul acestuia“, a răspuns acesta, eludând un răspuns concret.

 

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.