Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis SFIDEAZĂ presa / VIDEO

obiectiv.info
Klaus Iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis, s-a prezentat, luni, la Ambasada Italiei pentru a semna în cartea de condoleanțe deschisă în urma cutremurului devastator din 24 august, soldat cu 278 de morți, conform ultimului bilanț.

Probleme în curtea lui Boc. Se repetă scenariul de la București?

La ieșirea din ambasadă, președintele a declarat că și-a arătat disponibilitatea de a veni în sprijinul victimelor din Italia, iar Guvernul a adoptat în acest sens un prim pachet de măsuri de sprijin pentru românii răniți și afectați.

"Am exprimat condoleanțele noastre, ale României, ale românilor, pentru victimele acestei catastrofe. Sunt, din păcate, sute de pierderi de vieți omenești. Sunt alte sute de persoane rănite. Din păcate, între aceștia se află mulți, prea mulți români, și, cu această ocazie, vreau să spun încă o dată condoleanțe familiilor victimelor, dar, în același timp, sigur, gândul meu se îndreaptă și spre cei care au fost răniți și familiilor celor răniți le doresc însănătoșire grabnică. Am cerut, de la început, Guvernului implicare totală. Există o hotărâre de Guvern care stabilește măsuri de ajutorare pentru cei loviți de această catastrofă pentru familiile lor. Am reiterat la întâlnirea cu domnul ambasador dispoziția noastră de a veni cu sprijin logistic, material, personal calificat în măsura în care se dorește acest lucru", a declarat Iohannis la ieșirea din ambasadă.

Întrebat fiind de jurnaliști, cum comentează faptul că i se reproșează că nu a fost în vizită în Italia, acesta a refuzat să răspundă, ba mai mult a întors spatele jurnaliștilor prezenți și a plecat, zâmbind.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.