Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

KMG International Group a reluat operaţiunile de încărcare a ţiţeiului din conducta CPC

kmgi rompetrol

KMG International Group (KMGI), fostul Rompetrol Group, deţinut de compania naţională de petrol şi gaze din Kazahstan - KazMunayGas, anunţă reluarea parţială, în această dimineaţă, a operaţiunilor de încărcare a ţiţeiului din conducta Caspian Pipeline Consortium (CPC), potrivit unui comunicat remis, vineri, AGERPRES.

Aceasta după ce, zilele trecute, o furtună puternică a afectat capacităţile de încărcare a ţiţeiului din portul rusesc Novorossiysk.

Reluarea activităţilor este un semnal pozitiv pentru întreaga industrie de rafinare, dar şi pentru consumatorii din regiunea Mării Negre, spun oficialii companiei, potrivit Agerpres.ro.

Preşedintele Consiliului de Administraţie al KMGI - Daniyar Berlibayev, care deţine şi funcţia de preşedinte al Consiliului CPC, a avut o intalnire pe 23 martie cu reprezentantii companiei Transneft (care reprezinta interesul părţii ruse în CPC), la Moscova.

Părţile şi-au exprimat interesul pentru soluţionarea rapidă a situaţiei actuale şi au subliniat importanţa respectării tuturor cerinţelor de mediu.

Vineri, Daniyar Berlibayev se îndreaptă către Novorossiysk pentru a evalua situaţia actuală a terminalului, impactul condiţiilor nefavorabile, dar si planurile de a redeveni complet operaţional în cel mai scurt timp.

KMG International, împreună cu divizia sa de trading - KMG Trading, va asigura în continuare aprovizionarea cu ţiţei către clienţii săi, dar şi reluarea activităţilor de producţie în regim normal a rafinăriei Petromidia Năvodari, după finalizarea lucrărilor de revizie.

Kazahstan este un acţionar important al CPC, cu o participaţie totală de 20,75% (KazMunayGas - 19%, Kazakhstan Pipeline Ventures LLC - 1,75%).

În 2021, volumul de ţiţei tranzitat prin CPC s-a ridicat la 60,7 milioane de tone, din care circa peste 87% a fost încărcat şi expediat de companii de profil din Kazahstan (perimetrele Tengiz - 26,6 milioane de tone, Karachaganak - 10,3 milioane de tone şi Kashagan - 15,7 milioane de tone).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.