Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kovesi acuză un ASALT asupra justiţiei şi DĂ SEMNALUL: 'Nu ne lăsăm INTIMIDAŢI...!' / VIDEO

Evenimentul Zilei
Laura Kovesi

Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a declarat, într-un interviu pentru AGERPRES, că procurorii DNA își fac treaba, indiferent de presiuni, că deşi au fost probleme cu unii procurori DNA, dar împotriva cărora s-au luat măsurile de rigoare. Kovesi a mai accentuat că instituția pe care o conduce a fost supusă unui asalt cum nu a mai existat în justiția din România.

Citeşte şi: SCANDAL de proporţii: Protestatarii au vrut să IA CU ASALT Parlamentul / VIDEO

“Ca manager al unei instituţii, îmi fac şi eu o evaluare în fiecare an.Sigur că au fost decizii pe care aş fi vrut să le iau mai rapid, poate decizii mai bune. Sigur că am şi anumite regrete că nu am luat anumite decizii la un anumit moment. Cred că fiecare om care conduce o instituţie îşi face o astfel de evaluare şi nu poţi să spui că tot ceea ce ai decis este perfect. Dezamăgiri...Nu prea putem vorbi, pentru că lucrăm într-un domeniu în care raţiunea e mult mai importantă. Am avut şi colegi care nu au avut un comportament corespunzător ori în viaţa privată, ori la locul de muncă. Important e că am dispus imediat măsuri. Nu există instituţii perfecte pentru că lucrăm cu oameni. Chiar dacă criteriile de selecţie în DNA sunt foarte riguroase, stricte, este greu să prevezi după un an sau după doi, când un coleg poate avea în timpul liber o conduită necorespunzătoare sau chiar în timpul serviciului. Important este că de câte ori au apărut astfel de situaţii, noi am reacţionat. Am avut procurori din DNA investigaţi de către procurori din DNA. Am avut situaţii în care am cerut revocarea unor procurori DNA, în care anumiţi colegi au plecat din DNA pentru că au avut un comportament necorespunzător. Este foarte greu să prevezi astfel de situaţii. Au fost şi multe situaţii în care am prevăzut că anumiţi colegi au probleme şi au plecat din DNA. Important e să nu generalizăm. Faptul că au fost doi sau trei sau patru procurori cu probleme în DNA nu înseamnă că toată lumea e la fel. Colegii din DNA sunt serioşi, sunt profesionişti, respectă normele codului deontologic, respectă normele legale, se munceşte foarte mult, sunt foarte curajoşi. Sunt oameni care riscă foarte mult pentru ceea ce fac şi ei sunt primii care reacţionează când un coleg nu are un comportament care nu corespunde exigenţelor noastre. În toate cazurile făcute public, colegii din DNA au reacţionat. E important ca atunci când o instituţie se loveşte de probleme, să aibă o reacţie. Şi noi această reacţie am avut-o tot timpul. Dorim să avem oameni perfecţi în DNA şi încercăm tot timpul ca criteriile de selecţie să fie mult mai riguroase, pentru a putea, pe viitor, să evităm astfel de situaţii.”

Citeşte şi: Kovesi DESFIINŢEAZĂ Legile Justiţiei: 'Nu se vrea reformarea sistemului de justiţie, ci dependenţa procurorilor de ceva...' / VIDEO

Kovesi acuză că instituția pe care o conduce a fost supusă unui asalt cum nu a mai existat în justiția din România, însă susţine că procurorii DNA nu se lasă intimidaţi de atacuri sau presiuni.

„Procurorii îşi fac treaba în fiecare zi. Nu ne uităm la ce se întâmplă în spaţiul public, nu ne intimidăm de atacurile la care am fost supuşi, nu ne intimidăm de acţiunile la care am fost supuşi în ultimii ani de zile, nu ne intimidăm de hărţuiri, pur şi simplu ne continuăm treaba. (...) Cei care lucrează în DNA sunt obişnuiţi cu astfel de presiuni. Şi dacă vorbim de eficienţă, poate intensitatea atacurilor este un criteriu de eficienţă că ne facem treaba foarte bine.”, a declarat Kovesi.

"Au fost provocări diferite în fiecare an al fiecărui mandat. Ce este diferit în acest al doilea mandat: Poate este faptul că suntem supuşi unui asalt cum nu a mai existat în justiţia din România. Şi acest asalt se manifestă prin atacuri, prin dezinformări, prin minciuni, prin ştiri false despre ceea ce facem, prin faptul că se încearcă modificarea unor legi esenţiale pentru buna funcţionare a instituţiei şi a ceea ce facem noi.", a completat şefa DNA.

Citeşte şi: ULTIMA ORĂ - Liderii UDMR au decis: Vot ÎN FAVOAREA Guvernului Dăncilă / UPDATE .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.