Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kovesi, spionată de foști agenți Mossad

646x404

Patru cetățeni israelieni sunt cercetați de DIICOT pentru spionarea comunicațiilor și tentative de compromitere a Laurei Codruța Kovesi.

Dan Zorella și Avi Yanus, foști ofițeri de informații și suspecți în acest caz, au fondat în anul 2010 firma israeliană de investigații private Black Cube, în care a activat inclusiv fostul director Mossad, Meir Dagan. Ceilalți doi suspecți, Ron Weiner și David Geclowicz au fost deja arestați în România.

„Potrivit procurorilor, aceștia împreună cu mai mulți angajați ai companiei Black Cube, printre care Ron Weiner și David Geclowicz, “au constituit un grup organizat în vederea comiterii mai multor infracțiuni de hărțuire și infracțiuni informatice constând în efectuarea de multiple apeluri cu caracter amenințător (…) precum și atacuri de tip phishing (înșelătorii electronice – n.n.) în vederea sustragerii credențialelor de acces și ulterior compromiterii conturilor de poștă electronică, activițăți urmate de violarea secretului corespondenței, copierea și transferul fără drept al conținututului acestuia”, notează Rise Project.

Daniel Horotniceanu, procurorul șef al DIICOT, a declarat că cercetările sunt în faza preliminară, verificarea fiind clasificată. De asemenea, acesta a adăugat că în momentul de față nu se cunoaște beneficiarul activităților de spionaj.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.