Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lacul Binder, cel mai nou obiectiv pentru sport și agrement al Sibiului, se deschide de Ziua Copilului

thesundaily.my
andrea marcato maratonist sport alergator miscare

Cel mai nou loc pentru sport și agrement din Sibiu se deschide de Ziua Copilului, după o investiție de 12,4 milioane lei. La Lacul Binder, o zonă cândva marginalizată, a fost transformată într-un spațiu unde se poate practica wakeboarding, schi nautic și canoe, dar se poate face și plajă.

Din 1 iunie Lacul Binder, cel mai nou obiectiv pentru sport și agrement al Sibiului, se deschide, după o investiție de 12,4 milioane de lei, din bugetul local, anunță, vineri Primăria Sibiu, potrivit Mediafax.

„Prin reconversie, am transformat o zonă marginalizată într-un spațiu atractiv pentru petrecerea timpului liber. pe lângă sporturi nautice și multe alte activități de agrement, Lacul Binder a devenit și o zonă naturală frumoasă, rezultată prin plantarea a peste 180 de arbori și arbuști și însămânțarea cu iarbă a unei suprafețe de 5.000 de mp pe maluri. Din 1 iunie se va deschide Complexul de agrement și pentru că este ziua lor, copiii vor avea acces gratuit”, spune Astrid Fodor, primarul Sibiului.

Chiar dacă au acces gratuit, conform Regulamentului, copiii cu vârsta sub 14 ani au acces în Complex doar însoțiți de adulți.

La Lacul Binder, se pot prtactica sporturi nautice: wakeboarding, schi nautic, stand up paddle boarding și canoe. Echipamentele necesare se vor putea închiria din locație. Instalația de transport pe cablu pentru wakeboarding și ski nautic este singura de acest tip din Transilvania în ceea ce privește lungimea cablului.

De asemenea, turiștii se pot relaxa la soare, aici fiind prima plajă cu nisip din Sibiu, în suprafață de 1.900 mp. Pe lângă șezlonguri și umbrele, pe plajă sunt amenajate două terenuri de volei și un loc de joacă pentru copii. Un alt doilea loc de joacă, de mari dimensiuni, este cel gonflabil, așezat pe apă, în zona de îmbăiere, de care se pot bucura nu doar copiii, ci și cei mai mari.

Există și plajă verde, însă turiștii se pot relaxa și pe terasa panoramică sau la promenadă pe aleile care înconjoară lacul. Acestea au un pavaj special, din nisip cuarțos și rășină epoxidică. Pe alei sunt amplasate bănci, cișmele cu apă potabilă, fiind luminate și noaptea prin lămpi cu LED. Prin proiect, s-au amenajat zone verzi pe malurile lacului:

Se poate practica pescuitul sportiv, în lac trăind diverse specii de pești, ceea ce atestă că apa este curată.

Zona de îmbăiere este separată prin balize de zona dedicată sporturilor nautice, iar un salvamar va supraveghea în permanență activitatea de pe lac și o barcă de salvare. Cei care vor practica sporturi nautice vor fi echipați obligatoriu cu veste de salvare. În cazul în care aceștia cad în apă, au fost amenajate pontoane fixe și un ponton plutitor, De asemenea, pentru siguranța turiștilor, există un sistem de supraveghere video care va permite monitorizarea întregii zone a Complexului. Apa din lac este testată la fiecare 2 săptămâni de către Direcția de Sănătate Publică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.