Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Laureată a Premiului juriului la Cannes a lansat un apel umanitar. Ce crede actrița că stă la baza răului social?

cinemablend.com
festival cannes

Regizoarea libaneză Nadine Labaki, laureată a Premiului juriului la Cannes, a lansat sâmbătă un apel "să nu mai continuăm să întoarcem spatele şi să rămânem orbi la suferinţa" copiilor de pe străzi şi maltrataţi, relatează AFP, informează Agerpres.

"Am vrut să vă invit să reflectaţi, pentru că lipsa de iubire în copilărie este la baza răului în lume", a spus cineasta după ce şi-a primit premiul pentru "Capharnaum", un film despre un copil abandonat care a emoţionat o parte a criticii.

Vezi și: Festivalul de Film de la Cannes: Cine este actrița premiată în filmul Ayka regizat de Serghei Dvorțevoi?

"Nu putem continua să întoarcem spatele şi să rămânem orbi la suferinţa acestor copii care se descurcă cum pot în acest haos care a devenit lumea", a adăugat regizoarea, descoperită în 2007 la Cannes cu primul ei film, "Caramel".

Tabloul marginalizaţilor sociali şi invizibililor (cei fără documente din Liban), "Capharnaum" spune povestea lui Zain, de 12 ani, un copil al străzii revoltat, în război cu părinţii săi care refuză să-l trimită la şcoală şi care îl bat.

Vezi și: Festivalul de Film de la Cannes. Declarația lui Marcello Fonte în urma premierii

"În timp ce sărbătoresc aici cinema-ul împreună cu voi, nu pot să nu mă gândesc la o fetiţă pe care o cheamă Cedra, care a jucat rolul lui Sahar în acest film", a declarat regizoarea.

"Azi, ea a petrecut probabil toată ziua în picioare, sub soare, cu faţa lipită de geamurile maşinilor, încercând să se apere cum poate de insulte şi umilinţe", a adăugat ea, spunând că probabil fetiţa "a adormit visând că într-o zi ar putea merge la şcoală, ca toţi copiii de pe pământ".

Vezi și: Festivalul de film de la Cannes: Lazzaro Felice și Trois visage în atenția au primit premiile juriului

"Vă spun asta pentru că ştiu că noi toţi, prezenţi aici, putem schimba ceva. Nu ştiu care este soluţia cea bună. Eu una nu o ştiu. Cu toată bunăvoinţa mea nu am reuşit să o salvez pe Cedra din stradă şi nu ştiu nici care va fi destinul lui când se va întoarce acasă", a mai spus regizoarea libaneză.

Turnat în şase luni, "Capharnaum" are în distribuţie numai actori neprofesionişti printre care şi Zain Al Rafeea, un tânăr refugiat sirian care deţine rolul principal.

Haita Izam, sau Cedra, care joacă rolul surorii eroului, este o tânără refugiată siriană născută în jurul anului 2004 şi ajunsă în Liban din 2012, unde a început să vândă gumă pe străzile din Beirut, potrivit dosarului de presă al filmului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.