Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Legea 'anti-legionară': Îţi monitorizează SRI mesajele de pe Whatsapp şi Facebook?

whatsapp

Opinia publică din România este inflamată, în această perioadă, de nou alege care interzice organizațiile și simbolurile cu caracter fascist, rasist sau xenofob, propaganda ideilor de acest tip, dar și promovarea cultului persoanelor vinovate de săvârșirea unor infracțiuni contra păcii și omenirii. Unii istorici şi nu numai sunt îngrijoraţi că se va institui o "poliţie a gândirii", că serviciile vor monitoriza tot ce spunem, inclusiv în privat.

Vezi şi: ACUZAȚII grave la adresa președintelui: A instituit cenzura Internetului!/ DOCUMENT

Mesaje alarmiste pe acest subiect au început să circule pe reţelele sociale, oamenii fiind îngrijoraţi că SRI monitorizează inclusiv mesajele private de pe Facebook şi Whatsapp. Cât din acest scenariu este adevărat?

Atribuții în aplicarea noii legi are Serviciul Român de Informații (SRI), care „scanează” Internetul în căutarea persoanelor care tind să devină o amenințare la adresa României. „Sunt unități speciale care caută după cuvinte cheie, pe anumite site-uri sau forumuri. Se poate avea un control, dar pot exista și scăpări, pentru că sunt supravegheate doar discuțiile publice, nu și cele în privat de pe Facebook sau Whatsapp. Însă, ca și până acum, cei care gestionează site-urile sunt obligați să anunțe autoritățile dacă sesizează ceva dubios”, a explicat un ofițer de serviciu secret, pentru Evenimentul zilei.

VEZI AICI PROIECTUL DE LEGE

Aşadar, monitorizarea, în măsura în care există timp şi resurse pentru aşa ceva, este făcută doar pentru site-uri şi mesaje publice. Mesajele private NU sunt verificate de autorităţi în cautare de extremişti.

Vezi și: Legea 'anti-legionară', explicată. Ce interzice de fapt

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.