Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Legea de elaborare a Comisiei Europene pentru o producție de tehnologie de 40% net zero până în 2030 - raport

Getty Images
comisia europeana

Comisia Europeană (CE) se pregătește să publice un proiect de lege care să stabilească că, până în 2030, UE trebuie să aibă suficientă capacitate de producție a tehnologiei net zero pentru a satisface cel puțin 40% din nevoile sale anuale de implementare pentru tehnologia corespunzătoare, arată un document văzut de EURACTIV, potrivit renewablesnow.com.

Legislația care urmează să fie propusă stabilește, de asemenea, obiective specifice industriei pentru cel puțin 40 % din energia solară fotovoltaică (PV), 85 % din turbinele eoliene, 60 % din pompa de căldură, 85 % din baterie și 50 % din producția de electrolizoare din cadrul blocului comunitar.

Scopul? Reducerea birocrației

Ideea din spatele noii legi este de a reduce birocrația asociată în prezent cu tehnologiile strategice, inclusiv energia solară fotovoltaică și solară termică, energia eoliană on-și offshore, bateria, pompa de căldură și geotermală, hidrogenul regenerabil, biometanul, energia nucleară, captarea, utilizarea și stocarea dioxidului de carbon (CCUS) și tehnologiile de rețea. Dezvoltatorii vor fi așteptați să solicite o așa-numită etichetă "Net Zero Resilience Project", care se va asigura că procesul de autorizare nu va depăși 12 luni pentru instalațiile cu o producție anuală mai mare de 1 GW și nouă luni pentru cele mai mici de un gigawatt.

Pentru restul proiectelor de fabricare a tehnologiei curate, durata procedurii nu ar trebui să depășească 18 luni pentru instalațiile cu o producție anuală de 1 GW plus și 12 luni pentru cei cu mai puțin, se arată în proiectul de document publicat de EURACTIV.

CE urmează să prezinte legea pe 14 martie pentru ca aceasta să fie discutată de statele membre și de Parlament.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.